Spiritualitatea si gandirea pozitiva – I

3. Fa ceva ce iti place sa faci.
Facand lucruri pe care iti place sa le faci, iti eliberezi mintea de dezordine, munca si ingrijorare si devii mai entuziasmat de viata, ajungand astfel la spiritul tau interior. Te va ridica din povara doar existentei. Imi place sa scriu, desi alte lucruri impiedica acest lucru, chiar acum incerc sa scriu putin in fiecare zi, iar ceata din jurul meu se ridica in timp ce scriu, sunt cu totul in alt loc si ma simt mult mai pozitiv si spiritele mele sunt ridicate.

4. Fa ceva pentru altii fara sa astepti nimic in schimb.
Nu exista o modalitate mai buna de a atinge un nivel spiritual decat sa-i ajuti pe altii fara sa te astepti sa faca ceva pentru tine. Este ca si cum ai avea sentimentul de Craciun atunci cand le oferi copiilor tai ceea ce si-au dorit tot anul, doar sa le vezi fetele in ziua de Craciun este uimitor. Puteti face acest lucru in viata de zi cu zi obisnuita cu lucruri mici simple, cum ar fi deschiderea unei usi pentru cineva, lasarea pe cineva sa iasa la o intersectie in traficul de varf, oferirea cuiva la locul de munca, cumpararea unei folri pentru sotie. Exista o multime de lucruri mici pe care le puteti face in fiecare zi pentru a va aduce intr-un loc spiritual.

Imi place acest citat din Lori Deschene de la Tiny Buddha

„Unii oameni spun ca nu exista un act altruist – ca de fiecare data cand facem ceva pentru a ajuta o alta persoana, primim ceva in schimb, chiar daca este doar o senzatie calda.

Am petrecut mult timp jucandu-ma cu aceasta idee in cap. Nu ma deranjeaza sa stiu ca e bine sa ajut pe altcineva. Pentru mine, acesta este un tip de egoism complet acceptabil. Ceea ce imi ofera motive de ingrijorare sunt asteptarile de baza pe care le avem adesea atunci cand oferim „altruist”. ”

About The Author