Spiritual Nu Religios – diferente puternice

De fiecare data cand intru intr-o dezbatere religioasa de un fel si sunt intrebat daca cred sau nu in Dumnezeu, raspunsurile mele confunda adesea oamenii. Vedeti, nu cred in Dumnezeu in niciun sens al cuvantului, cu toate acestea sunt foarte spiritual. Cum functioneaza atunci?

Ei bine, definitia mea despre spiritual este; Toti suntem conectati intr-un fel printr-o forta invizibila, energetica. Aceasta forta poate fi exploatata atunci cand crestem constiinta constienta despre noi insine si despre ceilalti.

Unii dintre voi va veti gandi ca forta despre care vorbesc este Dumnezeu; nu, forta despre care vorbesc nu este guvernata de legi si dogme, este creata si imbunatatita de energia tuturor celor din jur si cresterea constiintei noastre poate face ca aceasta forta si energia sa curga mai rapid.

Pentru a ne ridica constiinta, gandirea noastra nu ar trebui sa fie inabusita si diminuata de caile dogmatice, in special de religie. Religiile ne spun ce sa credem, nu lasa loc pentru intrebari sau gandiri libere, prin urmare, constiinta noastra nu poate fi ridicata la un nivel cat de inalt ar putea.

Spiritual Nu Religios
Religia joaca un rol imens in viata oamenilor si inteleg aspectul social al acesteia si inteleg de ce oamenii ar dori sa creada intr-un Dumnezeu de un fel. Inteleg, de asemenea, necesitatea de a face parte din ceva, de a apartine ceva si, in acest sens, religia este un mare ajutor pentru multi oameni. Dar, atunci cand religia incearca sa controleze si sa-ti faca gandirea pentru tine, este timpul sa te gandesti singur.

Ce este spiritualitatea?
Deci, ce este spiritualitatea oricum?

Ei bine, inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti, dar iata un mod bun de a explica acest lucru.

„Spiritualitatea implica recunoasterea unui sentiment sau simt sau credinta ca exista ceva mai mare decat mine, ceva mai mult pentru a fi om decat experienta senzoriala si ca intregul mai mare din care facem parte este cosmic sau divin in natura”. [1]

About The Author