Nu face lucrurile mai mari decat sunt – IV

4. Acesta este momentul tau
Puteti invata un lucru sau doua de la un copil. Mintea lor se fixeaza doar pe locul de joaca din jurul lor. Nu se gandesc la urmatoarea lor tema sau la ce au plans ieri. Pur si simplu ies afara si se distreaza pur in acest moment: alergand, razand si jucandu-se.

Fiecare moment care trece pe langa tine este un alt moment pe care nu-l mai poti intoarce. Este un moment pe care l-ai fi putut profita. Aceste momente trec prin noi in timp ce mintea noastra se afla in alta parte. Iti este dor de oamenii interesanti din jurul tau, de mediile frumoase si, mai ales, de viata pe care o traiesti.

5. Nu face lucrurile mai mari decat sunt
Da, putem invata de la un copil, dar asta nu inseamna ca suntem copii. Cand un copil se supara, acesta este suparat. Sunt consumati de ceea ce i-a suparat si cred ca este sfarsitul lumii. Dar pe masura ce imbatranim, traim prin multe lucruri stresante din viata noastra. Invatam abilitatea de a face fata si de a rezista lucrurilor. Acum stim ca nu ar trebui sa aruncam acea furie atunci cand nu primiti bucata de ciocolata. Dar, uneori, inca purtam acest tip de mentalitate in problemele minore cu care ne confruntam pe tot parcursul zilei.

Cand experimentam stres – se declanseaza un raspuns fiziologic de lupta sau fuga. Acest lucru este de fapt foarte natural si probabil ne-a ajutat stramosii sa supravietuiasca. Partea creierului care creeaza acest raspuns nu o poate distinge pe deplin ca o amenintare reala sau o amenintare perceputa. Dar intelegerea faptului ca aceasta reactie fiziologica este o parte naturala a noastra ne poate ajuta sa vedem ca nimic nu ne ataca de fapt. Viata nu este la fel de serioasa pe cat crezi.

Problemele pe care le aveti acum nu vor mai conta intr-un an; s-ar putea sa nu mai conteze pana saptamana viitoare! Intr-un moment, inima ta alearga o mila pe minut, in urmatorul razi de incident. Imi amintesc de fiecare data cand m-am certat cu celalalt semnificativ. Argumentele erau mici, dar au dus la multe lupte mari. Privind in urma, as fi putut raspunde cu un simplu „bine” si ar fi fost bine.

About The Author