3 modalitati de a gestiona mania intr-o relatie

1. Daca aveti o problema de furie

Este important sa cautam o solutie la aceasta problema atunci cand te-ai calmat, deoarece furia elibereaza anumiti hormoni in creierul nostru, care pot afecta procesul de luare a deciziilor.

Incepeti prin a recunoaste ca furia dvs. necontrolata creeaza probleme in relatie. Fii brutal de cinstit cu tine si incearca sa intelegi de ce te simti atat de suparat. Poate ca nu are nimic de-a face cu partenerul dvs., de ce il scoateti pe el / ea? Daca nu puteti rezolva acest lucru singur, poate luati in considerare sa solicitati ajutor profesional.

Discutati-l cu partenerul dvs., dar inainte de a face asta, asigurati-va ca intelegeti care este exact cauza principala a furiei. Daca nimic altceva, promiteti-va ca nu veti intra intr-o discutie si nici nu luati decizii majore atunci cand este coplesit de frustrare sau frica.

2. Daca partenerul dvs. are o problema de furie

Ajuta-l sa se calmeze si sa incerce sa-i determine sa vorbeasca cu tine. Asculta ce au de spus, chiar daca nu esti de acord. Lasa-i sa vorbeasca. Chiar si atunci cand oamenii au toate motivele sa se simta suparati, de multe ori isi vor starni furia in timp ce vorbesc despre aceasta, iar in acest fel, confruntarea este evitata.

Comunicarea este esentiala pentru relatii sanatoase, deci cu cat vorbesti mai mult intre ei, cu atat este mai putin probabil sa ai probleme de comunicare.

3. Daca ambii parteneri au o problema de furie

Tratarea cu un partener furios este destul de rau, dar daca ambii se straduiesc sa-si gestioneze cumpatul, relatia este de obicei sortita. Mai ales daca niciuna nu este obisnuita sa-si ceara scuze, sa stai calm in timpul unui argument, sa asculti sau sa accepti punctul de vedere al altuia.

Psihologii cred ca principala problema cu mania este ceea ce facem cu ea, de exemplu, o gestionam? O ignoram? Sau o directionam catre altii sau catre noi insine?

Din pacate, furia necontrolata duce foarte des la lupta, invinovatire, apelare la nume, ridicarea trecutului etc. amandoi s-au calmat, pentru ca unele cuvinte sau actiuni nu pot fi reduse.

Nu este neobisnuit ca partenerii sa foloseasca furia sau abuzul emotional pentru a obtine ceea ce isi doresc. Cu alte cuvinte, o folosesc ca arma pentru a domina asupra celorlalti, mai ales daca stiu ca, pentru a preveni o izbucnire furioasa, multi oameni vor fi de acord cu orice.

Unii oameni devin atat de abuzivi si le place sa isi demonstreze furia atat de mult, incat deseori cauta modalitati de a fi suparati. Deoarece furia declanseaza o agitatie de hormon de adrenalina, le ofera o lovitura de energie si un fals sentiment de putere. Deci, cineva care este „slab” din punct de vedere fizic sau psihic poate avea nevoie din cand in cand de aceasta lovitura de adrenalina pentru a simti ca detine controlul.

About The Author