Cum sa controlam mania intr-o relatie inainte de a deveni un abuz emotional

Furia este un sentiment cu care suntem toti familiari, desi il experimentam si il exprimam in diferite moduri. Combinat cu abuzul emotional, este adesea un instrument foarte eficient pentru a obtine ceea ce iti doresti – cu orice pret.

Abuzul emotional intr-o relatie poate lua multe forme, de la cele foarte subtile, cand nici nu iti dai seama ca esti abuzat emotional, pana la cele foarte evidente, cum ar fi atunci cand esti criticat in mod deschis sau pus in public. Abuzul emotional poate afecta grav stima de sine, mai ales daca dureaza mult timp si te lasa sa te simti nesigur, intimidat si gata sa iei vina pentru tot ceea ce nu merge bine.

Cu totii ne enervam din cand in cand, dar modul in care reactionam la aceasta emotie conteaza. Oamenii sunt adesea incurajati sa-si starneasca furia si acest lucru este de fapt bun pentru sanatatea dvs., cu conditia sa nu ii faca pe cei din jur sa se simta inconfortabili sau amenintati.

Deci, desi este perfect firesc sa te simti suparat daca izbucnirile furioase devin comune si au tendinta de a deveni violente, atunci exista o problema.

Cine are problema?

Cel mai bun mod de a face fata unei probleme cronice de furie intr-o relatie este de a aborda cauza reala, cu toate acestea, modul in care abordati acest lucru va depinde de cine are problema.

De cele mai multe ori, oamenii isi starnesc furia sau frustrarea asupra celor care nu au nicio legatura cu motivul pentru care sunt suparati, pur si simplu pentru ca ceva ce o persoana sau o persoana nesatisfacatoare a declansat o emotie imbuteliata.

De exemplu, daca ai avut o zi proasta la serviciu si cand te vei intoarce acasa, partenerul tau incepe sa rada de ceva ce ai promis ca vei face, dar nu ar fi facut, va fi un declansator al unei izbucniri furioase, desi nu este partenerul tau, esti de fapt. nervos pe.

Cu toate acestea, daca aproape orice spuneti sau faceti este un declansator al unei izbucniri, relatia voastra are probleme.

About The Author