De ce ar trebui sa iti accepti adversarii asa cum sunt – Partea a 2-a

Sa intelegem ce este acceptarea si ce nu este!

Acceptarea nu inseamna ca scuzam sau condamnam ceea ce persoana a facut sau face. Nici nu inseamna ca trebuie sa ne negam valorile si principiile sau sa nu putem avea grija de noi insine. Mai degraba, inseamna ca acceptam realitatea care sta la baza situatiei sau a persoanei fara judecata sau sentimente negative, cum ar fi frica, mania si resentimentele (sau cel putin minim).

Doar acceptand adversarilor nostri intr-o maniera atat de echitabila, vom putea recunoaste alegerile si oportunitatile care ne servesc cel mai bine. De ce? Odata cu acceptarea, accentul se schimba de la ceilalti la tine si ceea ce poti face pentru a-ti satisface mai bine propriile nevoi.

Nu actionati si nu reactionati impulsiv

Faceti o pauza si acordati-va timp pentru a evalua ce este cu adevarat in joc, cu nemultumirile dvs. fata de cineva si importanta sa generala. In acest sens, luati in considerare daca puteti astepta realist sa schimbati persoana sau ceea ce face. Amintiti-va, chiar daca credeti ca puteti avea un impact asupra adversarului dvs., luati in considerare daca vreun succes merita costul si energia si supararea dvs.

Adresati-va fricile

Temerile noastre de ceea ce un adversar poate sau va face pentru a ne face rau ne face sa fim reactivi in loc sa abordam in mod realist ceea ce putem face pentru a ne proteja sau a avea grija de noi insine. Este usor sa speculam intr-o maniera negativa sau sa intram intr-o „falsa dovada care apare reala” ?? modul frica.

Majoritatea temerilor sunt iluzorii; se diminueaza si chiar pleaca odata ce sunt examinati indeaproape.

Proceseaza-ti furia

Sa simti furie si resentimente cand cineva te raneste este normal. Ceea ce este important, totusi, este ca aceste sentimente sa fie abordate si procesate in timp util si sa nu li se permita sa stea. Continuand sa starnim furia si resentimentele ne doare mai ales pe noi insine.

Dupa cum spune regretata Carrie Fisher in cartea ei Wishful Drinking, „Resentimentul este ca si cum ai bea otrava si astepti ca cealalta persoana sa moara.” As adauga la asta, „Sau pana nu suntem prea bolnavi ca sa mai luam!” ??

About The Author