De ce ar trebui sa iti accepti adversarii asa cum sunt – Partea 1

Cand cititi titlul articolului, este posibil sa va ganditi la voi insiva: „De ce ar trebui sa-mi accept adversarii? Sunt ultimii oameni pe care as vrea sa-i accept! ”
Inteleg pe deplin acele sentimente. Ani de zile, m-am simtit la fel. Este clar inutil sa ne gandim la acceptarea oamenilor care ne provoaca durere. Cu toate acestea, cand ma uit inapoi, acum imi dau seama ca am suferit inutil de refuzul meu de a accepta persoane pe care nu le-am placut sau dispretuit, atat in ​​ceea ce priveste angoasa personala, cat si raspunsurile contraproductive la faptele lor nefavorabile.
Vrajmasii si adversarii au mai multe forme, inclusiv concurenti de afaceri lipsiti de scrupule, sefi supraveghetori, colegi neprieteni, adversari sportivi si, bineinteles, batausi. Cu timpul, am ajuns sa inteleg beneficiile acceptarii unor astfel de oameni pentru cine si cum sunt si, pe parcurs, am invatat cateva instrumente si strategii importante pe care le voi impartasi cu voi.

Un beneficiu este faptul ca acceptarea adversarilor va ajuta sa evitati sau cel putin sa minimalizati confruntarile si represaliile daunatoare (si uneori scumpe) si stresul si agravarea care ii insoteste. Cu toate acestea, cel mai important beneficiu (sau cadou, asa cum imi place mie sa-l numesc) al acceptarii adversarilor dvs. este:

Vei lua deciziile care sunt cele mai bune pentru tine!

Acceptandu-ti adversarii vei investi in tine. Vei lua deceizi benefice bunastarii tale si vei vedea imediat ca te vei destresa. De foarte multe ori, faptul ca nu ii acceptam pe cei din jur ne provoaca angoasa. Insa daca alegem sa ii acceptam, starea de neliniste dispare instant.

 

 

About The Author