Cum poti scapa de timiditate

Ti-e frica sa vorbesti cu oamenii sau sa te simti nelinistit in jurul strainilor? Nu este nimic de care sa-ti fie rusine. Niciunul dintre noi nu a luat lectii de „criza” la scoala. Si cei mai multi dintre noi nu aveam vreun parinte sau unchi de la care sa invete. Totusi, nu este timpul sa plangeti peste laptele varsat.

Esti un membru matur al societatii si este responsabilitatea ta de a profita la maxim de abilitatile tale de conversatie, chiar daca inseamna sa inveti totul de la zero. Conform cercetarilor, a stii cum sa fermecati pe cineva echivaleaza cu o cariera mai buna, cu mai multi prieteni si cu mai multa fericire. Cine nu vrea asta, nu? Am crescut ca un copil timid, aveam o teama uriasa in jurul strainilor si femeilor frumoase si m-am imbolnavit intr-o vreme, pana mi-am dat seama ca nu voi mai putea trai restul vietii mele cu timiditate pandind dupa colt. Deci, am facut cateva modificari si a functionat.

Chiar daca esti cel mai nerabdator tip din univers, daca vorbesti cu un numar suficient de oameni – chiar daca spuneti „„ Hei ”la inceput – veti obtine raspunsuri. Asa au inceput comunicatorii grozavi. Am incercat atatea lucruri pentru a depasi anxietatea sociala cand eram copil, iar lucrul care mi-a iesit in evidenta si mi-a schimbat jocul a fost un obiectiv pe care mi l-am propus sa vorbesc cu +1.000 de persoane in fiecare luna. Stiu, s-ar putea sa te panichezi crezand ca obiectivul este de neatins, dar permiteti-mi sa-l spun direct: scopul unui obiectiv nu este acela de a-l atinge. Scopul real este sa te dezvolti in cineva care sa poata indeplini acel obiectiv.

Imi amintesc ca nu mi-am putut atinge cota in primele patru sau cinci luni, dar nu mi-a pasat pentru ca am vazut deja imbunatatiri. As fi vorbit cu 400 sau 500 de oameni – spunand mai ales „Hei ”si alte chestii obisnuite – dar cu cat am ramas mai setat la acest obiectiv, cu atat am devenit mai increzator. Mi-am pierdut cea mai mare parte din frica. Am inceput sa gasesc lucruri care sa spuna altceva decat „cum e ziua ta?” Si timpul pe care l-am petrecut pentru fiecare conversatie a trecut de la secunde la minute. Poti incerca si tu!

About The Author