Cum sa ramaneti inspirat pentru a scrie

1. Cititi extensiv
Cu totii am auzit acest „sfat” inainte, dar cati dintre noi il practicam de fapt?

Cititul este unul dintre acele lucruri pe care stim ca ar trebui sa le facem, dar rareori ajungem la el. Cheia pentru a va asigura ca cititi pe larg este sa dedicati 30 de minute la 1 ora pe zi sa cititi o carte la alegere si sa o incadrati in programul dvs. zilnic.  Un alt mod de a fi motivat sa citesti este sa incepi un club de carte sau sa gasesti un amic de lectura pentru a discuta despre cartile pe care le citesti. Citirea este importanta deoarece este o mare sursa de inspiratie. Fie ca inveti despre noi stiluri de scriere sau iti imbogatesc vocabularul – cititul este sigur ca te va face un scriitor mai bun.

2. Tinerea unui jurnal
Cei mai buni dintre scriitori au declarat ca pastrarea unui jurnal are un impact pozitiv asupra scrierii. Scrierea in jurnal va permite sa va exprimati, sa va organizati gandurile, sa usurati anxietatea si chiar sa inregistrati invataturi si idei care pot fi utilizate intr-o etapa ulterioara. Deci, fie ca este vorba despre mentinerea unui jurnal sau de a avea un blog personal, ajuta sa fii angajat in aceasta practica sanatoasa si sa scrii tot ce iti vine in minte. Ideea este sa nu pierdeti atingerea si sa scrieti ceva in fiecare zi pentru a mentine inspiratia.

3. Retea cu alti scriitori
Scrisul poate deveni singur si vor exista momente in care asta poate duce la lipsa motivatiei. Pentru a evita sa fii inghitit de singuratate, ar trebui sa iei in considerare conectarea cu alti scriitori care se afla in aceeasi barca ca tine. Va ajuta sa discutati problemele de scriere cu altcineva si sa stiti ca nu sunteti singuri. Gasiti o comunitate de scriere in jurul vostru sau alaturati-va unui grup online pentru a starni conversatii cu oameni cu ganduri similare. Uneori, atunci cand nu sunteti in imposibilitatea de a gasi motivatia de a scrie din interior, obtinerea unei impingeri sau a unui motiv de a scrie din alta parte ar putea doar sa va ajute sa iesiti din rutina.

About The Author