Modul in care credintele noastre ne modeleaza perceptia

Credintele noastre sunt formate prin faptul ca avem mai intai o perceptie despre ceva. Dupa cum ilustreaza povestea din zilele trecute, perceptia la acea vreme era ca cartofii nu erau potriviti pentru un caine. Pana la interpunerea perceptiei in mintea cuiva, atunci o credinta nu poate fi schimbata, prin urmare, pentru a incepe procesul de instalare a unei noi credinte sau schimbarea unei credinte vechi, limitante, trebuie pusa mai intai in discutie perceptia despre ceva.

Frederic cel Mare a facut o treaba uimitoare la modificarea perceptiei cartofului, dar a facut ceva mai important. El a aratat cum este posibil sa-i determine pe oameni sa-si schimbe perceptia pur si simplu, reframand cartoful intr-un mod diferit.

Cand schimbi o credinta despre tine, aceasta are efect automat pentru alte credinte din viata ta, ceea ce are un efect negativ asupra convingerilor mai mici. Toate acestea vin in cerc complet si sporesc credinta initiala, credinta initiala, chiar mai mult.

Imaginati-va timp de cateva secunde ca sunteti extrem de increzatori, nu arogant, nepoliticos sau egotistic, sunteti doar foarte sigur de sine si credeti cu adevarat in voi. Cum crezi ca asta ar schimba modul in care esti ca persoana? ce oportunitati s-ar deschide? cum arata interactiunile tale sociale? la ce locuri de munca ai fi dispus sa mergi? cum ai merge altfel?

Credinta de radacina a increderii este o credinta care are un impact major asupra multor alte credinte mari si credinte mai mici, si toate compuse pentru a va oferi si mai multa incredere.

About The Author