Tactiti pentru intalniri de afaceri mai productive

Desfasurati sedinte de cinci minute.
Wall Street Journal a scris recent un articol despre managerii care organizeaza intalniri de cinci minute. In aceste intalniri, oamenii vorbesc in jur de 15-30 de secunde simultan, oferind actualizari de stare si punand intrebari rapide. Nu exista timp pentru prezentari indelungate, discutii mici sau anecdote indelungate. Multe companii au folosit aceasta metoda pentru a reduce durata intrevederilor lor pana la cinci pana la 15 minute de la 60 de minute sau mai mult. Asigurati-va ca nimeni nu devine prea confortabil stand intr-o camaruta, decat sa va strangeti in jurul unei mese de intalnire.

Nu exista zile de intalnire.
O alta strategie care functioneaza pentru companii este de a desemna o anumita zi lucratoare drept ziua in care nu se programeaza nicio intalnire. Acest lucru permite fiecaruia sa petreaca cel putin o zi intreaga, fara intreruperi, concentrandu-se pe cea mai importanta parte din munca sa.

Scopul tau sa se termine mai devreme.
Daca ati programat o intalnire, concentrati-va pe incheierea ei din timp si mentionati acest obiectiv din start. Acest lucru ii permite oamenilor sa se concentreze asupra aceluiasi obiectiv si face ca tabu sa vorbeasca prea mult timp ”” risca ca sedinta sa se incheie devreme. Toata lumea iubeste managerul care incheie intalnirile devreme si le ofera oamenilor o parte din timp.

Incepeti la vremuri ciudate.
Majoritatea intalnirilor incep la: 00,: 15 sau: 45, deoarece acestea sunt setarile implicite din Outlook. Inceperea unei intalniri la ora 9:18 nu doar ca atrage atentia participantilor, ci asigura ca nimeni nu ajunge cu intarziere. Acest lucru ofera oamenilor timp sa ajunga la intalnirea dvs. sau sa anunte atunci cand au o programare anterioara care se preconizeaza ca i-ar putea intarzia.

About The Author