Sfaturi bune de stiut la inceput de cariera – Partea a II-a

Obtineti propriul calendar

Unii oameni sunt in mod natural priceputi in ceea ce fac si nu au nevoie de instruire. Georges Simenon, de exemplu, a scris mai mult de 500 de carti fara sa-si editeze vreodata lucrarile sau sa aiba o rutina zilnica – nici macar una lunara. Din pacate, acest lucru nu functioneaza cu majoritatea dintre noi, inclusiv cu dvs. Daca nu lucrati obisnuit, nu veti obtine rezultatul care face succes – indiferent daca va place nu – o chestiune de consecventa.

Steve Martin a subliniat odata diferenta dintre un comediant bun si un bun, ca fiind constant bun. El considera ca, desi toti comedistii au o noapte sau doua in care totul face clic, numai cei mari sunt capabili sa ramana constant bine, indiferent de situatie.

Un exemplu in acest sens poate fi Larry Bird care, pana in acest moment, are un record mai bun de aruncare libera decat Michael Jordan, Kobe, LeBron, Kareem Abdul-Jabbar si Magic Johnson. In cei 21 de ani de baschet profesionisti, Bird a pastrat un record uluitor de aruncare libera de 88,5 la suta. Si stiti care a fost secretul lui? Cinci sute de aruncari gratuite in fiecare dimineata inainte ca cineva sa loveasca sala de sport. Ziua de zi si de zi, inclusiv weekendurile.

Coerenta l-a pus si pe Jerry Seinfeld in topul lumii stand-up. Celebrul comediant i-a atribuit incasari intre 400 si 800 de milioane de dolari de la „Seinfeld” ?? arata sistemului unic de calendar pe care il obisnuia sa se presioneze pentru a scrie in fiecare zi. Dupa cum a dezvaluit mai tarziu, Seinfeld a cumparat un calendar mare, l-a agatat de un zid proeminent si a pus un X mare rosu in fiecare zi in care scrie. Obiectivul sau a fost sa construiasca un lant de X-uri pe care nu s-a reusit pana la sfarsitul anului.

Optati pentru sisteme nu obiective

Un sistem este o rutina sau un obicei pe care iti place sa faci in fiecare zi si pentru tot restul vietii. In timp ce un obiectiv, este o marca sau o tinta pe care aspirati sa o atingeti, dar nu stiti ce sa faceti odata ce o obtineti. Pentru a simplifica acest lucru, sa-l luam pe Ryan Benson ca exemplu de viata reala. Barbatul care a fost incoronat primul castigator al popularului show TV „„ Cel mai mare pierzator ”a castigat 122 de kilograme in mai putin de cinci ani, ceea ce inseamna mai mult decat greutatea sa inainte de emisiune. Acum, aceasta pune intrebarea, de ce ar permite cineva sa-si lase toate beneficiile psihologice si fizice de a pierde 122 de kilograme sa coboare in scurgere atunci cand stiu deja cat de dificil este sa fii obez? Raspunsul: El avea un scop, nu un sistem.

About The Author