Pierderea slujbei mele: unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au intamplat vreodata

Pe 27 iunie 2013 am intrat la munca ca de obicei. Mi-am deschis e-mailul si unul dintre mesaje a fost de la seful meu:

Mesaj: Sa avem o intalnire la 13:30. astazi si sa discutam viitorul tau in aceasta companie. Imi pare rau ca acest mesaj a venit atat de neasteptat.

Salutari,

Seful tau

Inima a inceput sa bata mai repede o perioada, dar apoi s-a instalat inapoi la ritmul sau normal. Stiam aproape despre ce a fost aceasta discutie si, sincer, nu mi-a venit ca o surpriza. Mai tarziu in acea zi, undeva in jurul orei 13:40, compania cu care am lucrat timp de peste 14 ani din cauza motivelor economice m-a concediat. Inceputul anului 2013 a fost linistit pe partea de proiecte si compania a inceput negocierile de disponibilizare cu cateva saptamani inainte. In acest sens, ma puteam astepta la ce urmeaza.

Cu toate acestea, a fi concediat nu m-a facut sa ma simt deloc trist si, de fapt, am fost usurat si fericit. Desigur, aceasta a fost doar experienta mea despre cele intamplate si pentru altcineva, acest lucru ar fi insemnat sfarsitul lumii.

Sa fi concediat nu este niciodata placut – oricat de mult iti urasti jobul sau chiar daca te astepti sa se intample. Pentru multi, este ca o palma in fata sau tragand neasteptat un covor de sub picioarele unuia. Dintr-o data, toate planurile si intregul tau viitor pot parea incerte si incepi sa ai aceste vise rele de a trai sub barca. Cand considerati ca veniturile lunare constante, rutinele zilnice pe care le-ati avut si siguranta care a venit cu acesta a disparut acum, nu este de mirare ca oamenii se tem de situatie. Stiu ca acest lucru s-ar fi simtit la fel daca nu ma asteptam la ce urmeaza. In aceasta situatie, pierderea unui loc de munca ar fi fost un soc si nu m-as fi simtit la fel de bine cum ma simt acum. Dar, intrucat eram pregatit psihic si stiam exact ce sa fac daca acest tip de situatie ar aparea vreodata, lucrurile erau diferite in cazul meu.

About The Author