Cum sa faceti fata unui job stresant

Te aud. Locul de munca nu este usor. Sarcinile tale sunt nesfarsite. Seful tau nu este doar strict, dar deja te descurajeaza si te umileste. Colegii barfesc despre tine. Cel mai rau, cei mai apropiati semeni au inceput sa-si pastreze distanta fata de tine. Incepeti sa va intrebati daca v-ati mintit pe voi insiva ca sunteti apt pentru munca sau daca aceste lucruri sunt doar „provocari” pe parcurs. Iata lucruri pe care le poti face nu doar sa supravietuiesti, ci sa prospere meseria ta.

1. Gandeste-te la motivatia ta pentru munca.
Admiteti, avem nevoie de bani pentru a ne sustine nevoile. Desigur, ii folosim pentru a ne cumpara nevoile si dorintele. Este normal. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont ca ne macinam nu doar pentru noi insine, ci si pentru familia noastra (si uneori chiar pentru parinti si frati). Pe scurt, facem eforturi pentru a ne realiza bunastarea impreuna cu cei dragi. Nu uitati, motivatia dvs. pentru munca va va afecta prezentul si viitorul.

2. Luati o zi libera la un moment dat.
Stabiliti prioritatile. Un proiect care are un termen mai devreme trebuie realizat mai intai. Puteti avea o pauza scurta, cum ar fi sa ascultati muzica sau sa discutati cu un coleg de serviciu, dar numai puteti estima cat timp ar trebui sa va faceti pauza. Daca iti faci treaba bine, vei castiga respectul sefului tau, al colaboratorilor sau al clientilor tai. Cand terminati sarcinile atribuite pentru ziua respectiva, atunci vei fi gata sa incepeti cu celelalte incarcari stabilite pentru un alt program de scadenta. Incheiati-va munca cu o sesiune de relaxare. S-ar putea sa aveti anumite treburi casnice de facut acasa, dar acordati-va o pauza scurta pentru a va reinnumi.

3. Recompenseaza-te.
Esti doar o fiinta umana care, de asemenea, oboseste. Cum ai putea sa gandesti si sa lucrezi eficient daca mintea ta este drenata? Acordati-va atat recompense pe termen scurt, cat si pe termen lung. Recompensa nu trebuie sa fie scumpa. Urmariti emisiunea preferata la TV sau online dupa ce realizati ceea ce trebuie sa faceti. Cumparati-va o mancare sau o bautura care va place.

N-ar fi rau daca decideti sa calatoriti cel putin o data pe an. Auto-stimulentele nu trebuie sa fie scumpe. Scopul este sa va reincarcati si sa culegeti ceva din munca grea.

About The Author