Obiceiuri mici

Visele mari care schimba viata mor pe campul de lupta al inactiunii. Rezolutiile anuale se descompun inainte de sfarsitul lunii ianuarie. Obiectivele vietii dispar mai repede decat a fost nevoie pentru a le scrie. Orice vei face anual nu se va rezolva niciodata. Visele, de exemplu, sunt toata furia in aceasta perioada a anului. Toata lumea vorbeste despre vise si cereri pe care le urmezi pe ale tale. Cu toate acestea, de indata ce ai oprit televizorul sau ai incetat sa citesti cartea, visele tale dispar in aerul subtire.

Creati obiceiuri eficiente

1) Lucreaza pana la cel mai mic pas pe care il poti face in fiecare zi.

2) Cel mai mic pas este pasul pe care il puteti face fara a gandi, planifica sau face prea mult. Trebuie sa fie usor, sa nu depui mult efort sau sa nu ai multe bariere pentru finalizare.

3) Eliminati cat mai multe bariere pentru a incepe. Tine pantofii de alergare chiar langa usa. Asigurati-va programul de scriere deschis pe computer. Setati-va perna de meditatie intr-un loc unde il puteti vedea. Aveti deja geanta de sala in masina.

4) Faceti ceva in fiecare zi pentru a continua acel obicei. Trebuie sa fie ceva foarte mic si capabil.

5) Uita de cantitate si excelenta. Pur si simplu faceti aceasta actiune in fiecare zi, chiar daca este doar pentru un minut. Concentrati-va pe coerenta asupra calitatii.

6) Utilizati un calendar sau o alta lista de verificare ca tablou de succes vizual – ceva ce puteti verifica pentru a arata ca ati finalizat obiceiul. Puneti acest lucru intr-un loc pe care il puteti vedea vizual in fiecare zi si in mod ideal, pe parcursul zilei.

7) Daca va lipseste o zi, alegeti-o chiar a doua zi.

8) Daca va lipseste doua zile, reveniti la ea. Nu va lasati la curent pentru ca nu v-ati completat obiceiul. Continuati cum ati fost in ultimele saptamani sau luni.

9) Pe masura ce creste consecventa, construieste timpul in care lucrezi la acel obicei. Incepeti la 1 minut, apoi treceti la cinci sau zece.

10) Alegeti un singur obicei pentru a incepe. Pe masura ce devii mai consistent, adauga alte mici obiceiuri in viata ta.

11) Indepartati distragerile si obstacolele care va impiedica sa incepeti sau sa completati aceste obiceiuri in fiecare zi.

12) Daca va este frica de consecventa sau de angajamentul fata de aceasta actiune zilnica, nu va referiti la ea ca la un obicei. Pur si simplu faceti referire la el ca la actiunea dvs. zilnica sau la un alt cuvant prietenos pe care il puteti digera.

Visele mari incep cu obiceiuri mici. Calea catre realizarea a tot ceea ce iti doreste inima este printr-o actiune mica si consistenta pe care o poti intreprinde in fiecare zi. Incepeti cu ceva mic, continuati si inainte de a-l cunoaste, veti fi stapan pe obiceiurile dvs. si veti progresat spre viata la care visati.

About The Author