Tehnica numarul 1 de indeplinire a obiectivelor

Setarile pentru obiective sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. De ce?

Pentru ca atunci cand nu stii care este destinatia ta, cu siguranta nu poti ajunge acolo. Dar, pe de alta parte, exista oameni care isi stabilesc scopuri, iar acele obiective sunt stabilite intr-un fel, incat indeplinirea acestora sa fie eficienta. In acest articol, vreau sa va impartasesc tehnica # 1 pentru a va stabili obiectivele si pentru a le atinge. Aceasta tehnica se numeste: crearea de obiective SMART. In primul rand, trebuie sa explicam diferenta intre viziune si obiective. Viziunea este undeva departe. De exemplu, intr-o zi, imi voi cumpara propriul avion privat. Stiti ca aceasta este viziunea voastra pentru un viitor indepartat, dar nu luptati in fiecare zi pentru asta.

Dar ceea ce ganditi in fiecare zi sunt obiectivele voastre. Prin obiective mai mici, va veti apropia de viziune.
1. Deci, mai intai ocupati-va de viziunea cea mare, ce vreti sa faceti, ce este atat de important incat sa va sculati din pat in fiecare dimineata?

2. Apoi, veti incepe sa va setati obiective SMART:

Specifice
Fiti cat de specifici puteti. Nu spuneti ca veti face mai multi bani luna viitoare. Spuneti, voi face 5246 €. Motivul  este simplu.

Daca as spune ca voi face bani saptamana viitoare, voi fi motivat la inceput, dar de indata ce voi face sa spunem 100 €, voi considera ca imi ating scopul. Am facut bani, asa ca ma pot opri.

Masurabile
Daca obiectivele dvs. nu pot fi masurate, atunci este dificil sa aflati daca le atingeti sau nu de fapt. Daca masurati obiectivele dvs., masurati si progresul.

Acelasi exemplu pe care l-am mentionat mai sus. Vreau sa fac niste bani / vreau sa fac 5246 €.

Vedeti? A doua exprimare este masurabila, mai usor de urmarit.

Realizabile
Nu stabiliti obiective ridicole sau obiective care sunt prea mari pentru a fi realizate intr-o anumita perioada de timp.

De exemplu, nu pierdeti niciodata. Cumva, ajungeti la un punct, ca pentru sanatate, trebuie sa pierdeti in greutate. Sunteti motivat si veti scrie in carnetel ca veti pierde 50 kg.

Dar, dupa cum deja banuiti, cand trebuie sa incepeti, sunt sanse, probabil sa alegeti sa nu pierdeti in greutate. Pur si simplu pentru ca tocmai ati stabilit obiectivul prea mare la inceput si va simtiti coplesiti. Daca vorbim despre atingerea scopurilor noastre, exista o regula de aur: STEP-BY-STEP!

Realiste
Este bine sa ajungeti la mari schimbari sau imbunatatiri, dar sa le distrugeti in obiective mai mici si mai realiste. Apoi, veti avea o sansa mai mare, pentru a le atinge.

Sa zicem ca e dimineata. Sunteti in dus si aveti aceasta idee de afaceri mare. Va vedeti pe  propriul yacht, jet, pe plaja toata ziua. Dar, dupa ce va treziti realizati ca trebuie sa castigati cel putin 500 de milioane de euro pentru toate astea.

Time-management
Cand va puneti o limita de timp pe obiectivele dvs., nu le veti pune doar pe termen nedefinit, ci, in schimb, veti lucra in mod continuu spre atingerea lor.

Tineti mereu minte ca …nu trebuie sa fiti intimidatide obiective, ci motivati sa le urmariti.

About The Author