Cuvintele iti pot schimba viata

Imi amintesc un dialog specific pe care l-am avut despre cat de puternice sunt cuvintele noastre. Mi-am explicat filozofia conform careia cuvintele atrag ca niste magneti. Cand scoatem cuvinte pozitive in univers, primim pozitivitate. Cand expunem cuvinte negative, primim negativitate. Am vazut ca rotile se miscau in creierul precoce al fiilor mei. Au intrebat daca aruncarea de cuvinte in univers a fost ca aruncarea spaghetelor gatite la frigider. Exact am spus. Cuvintele se lipesc, deci alegeti-le cu intelepciune.

Daca vrei sa cunosti pe cineva, asculta cuvintele. Cuvintele lor planteaza seminte de dragoste si bunatate sau isi fac cuvintele sa traga gloante innegrite? Este usor sa scuipi cuvinte de critica, cinism si condamnare. Este nevoie de maturitate si disciplina pentru a vorbi cuvinte care afirma, imputernicesc si inspira. Asculta propriile tale cuvinte. Sunt negative sau pozitive? Relatia ta cu cuvintele tale arata multe despre tine. Daca stati pe ceea ce este negativ despre ceilalti si despre lume ce spune asta despre tine? Cuvintele ne ajuta sa ne examinam singuri motivele care stau la baza actiunilor, gandurilor si sentimentelor noastre.

Savurati cuvintele inainte de a le impartasi. Alegerea constienta a cuvintelor noastre este cea mai rapida cale de a transforma energia negativitatii in ceva pozitiv si inaltator. Exista o diferenta intre gandirea pozitiva si concentrarea pozitiva. Gandirea pozitiva permite cuvintelor dezlantuite sa treaca prin capul nostru. In clipa in care vine un gand negativ, il urmarim in gaura iepurilor. Un accent pozitiv este cunoasterea faptului ca gandurile negative vor intra in mintea noastra, dar nu le tinem in mintea noastra. Schimbam imediat imaginea de la negativ la pozitiv si lasam gandul sa mearga. Atunci cand ne concentram pozitiv, negativitatea nu ne impiedica sa obtinem scopul nostru. Cuvintele sunt pietre de trecere pentru a ne modifica credintele si atitudinile. Daca doriti sa va schimbati viata, schimbati-va cuvintele. Cuvintele au puterea de a ne schimba familia, cultura, comunitatile noastre si viitorul nostru.

About The Author