Invata sa spui nu

Multi dintre noi nu trateaza timpul nostru ca fiind valoros. Ne suprasolicitam solicitarilor din partea muncii, scolii si prietenilor, fara sa ne lasam in pace. In timp ce majoritatea dintre noi au ore programate in aceste zile, este important sa programati timp pentru exercitii, hobby-uri si alte relievers de stres, precum si timp pentru relatiile noastre. O modalitate de a gasi acest timp este sa va imbunatatiti la a spune nu.

Esti prea programata si suprasolicitata? Cu programele agitate de astazi, nu esti singur. Deci, de ce simplul act de a nu mai lua mai mult decat poti sa te descurci atat de greu?

Poate ca ai avut oameni suparati cand ai spus ca nu. Poate va simtiti vinovati pentru ca intr-adevar doriti sa ii ajutati pe altii. Poate va simtiti vinovati pentru ca intr-adevar doriti sa-i ajutati pe altii, dar spuneti ca da atat de mult pentru ei ca sunteti pe punctul de a va arde – si asta va va face mai putin sanatosi si mai putin folositori.

Indiferent daca spui „da” in loc sa nu iesi din vinovatie, conflict interior sau o idee gresita ca poti „face totul”, invatand sa spui nu la mai multe cereri poate fi unul dintre cele mai mari favoruri pe care le poti face tu si pntru cei pe care ii iubesti. Nu este absolut nimic in neregula cu a spune nu cand ai nevoie (si pur si simplu nu ai energia sa faci tot ce ti se cere sau vrei sa acorzi prioritate ingrijirii de sine ca un exemplu cand trebuie sa spui nu), ajuta la reducerea nivelului stresului si va ofera timp pentru ceea ce este cu adevarat important.

Daca vei incepe sa spui nu vei observa ca programul tau haotic se va diminua si te vei putea bucura de mai mult timp dedicat tie.

About The Author