Mentinerea fericirii in relatia de cuplu

Mentine lucrurile interesante

Intre copii, cariere si angajamente externe, poate fi dificil sa ramai conectat la partenerul tau. Cu toate acestea, exista motive intemeiate pentru a face efortul. Intr-un studiu, de exemplu, cercetatorii au descoperit ca cuplurile care au raportat plictiseala in timpul celui de-al saptelea an de casatorie au fost mult mai putin multumiti de relatiile lor noua ani mai tarziu.

Pentru a pastra lucrurile interesante, unele cupluri planifica nopti regulate. Chiar si datele pot imbatrani, totusi, daca inchiriati un film sau mergeti la acelasi restaurant. Expertii recomanda ruperea rutinei si incercarea unor lucruri noi – fie ca dansati, ca luati o clasa impreuna, fie impachetati un picnic de dupa-amiaza.

Intimitatea este, de asemenea, o componenta critica a relatiilor romantice. Unele cupluri aglomerate considera ca este util sa programezi sexul introducandu-l pe calendar. Este posibil sa nu fie spontan sa-l scrieti cu cerneala rosie, dar sa nu va lasati timp pentru o intalnire intima sa va asigurati ca nevoile dvs. fizice si emotionale sunt indeplinite.

Cand ar trebui cuplurile sa caute ajutor?

Fiecare relatie are urcusuri si coborasuri, dar unii factori sunt mai predispusi decat ceilalti sa creeze lovituri intr-o relatie. Finantele si deciziile parintesti creeaza adesea conflicte recurente, de exemplu. Un semn al unei probleme consta in a avea versiuni repetate ale aceleiasi lupte mereu. In astfel de cazuri, psihologii pot ajuta cuplurile sa imbunatateasca comunicarea si sa gaseasca modalitati sanatoase de a depasi conflictul.

Nu trebuie sa asteptati pana cand o relatie prezinta semne de probleme inainte de a va ajuta sa va consolidati uniunea. Programele de educatie maritala care predau abilitati cum ar fi o buna comunicare, o ascultare eficienta si rezolvarea conflictelor s-au dovedit a reduce riscul divortului.

Daca doriti ajutor profesional sa va imbunatatiti sau sa va consolidati relatia, cautati un psiholog in zona dvs.

 

Mai multe articole pe aceasta tema gasiti pe family.ro 

About The Author