Simplifica-ti viata si reduce stresul

Astazi, oamenii au tendinta de a lucra mai mult timp, copiii lor au mai multe activitati si, in general, avem mai multe programe decat generatiile anterioare. Acest lucru poate fi interesant si imbogatit, dar poate duce si la sentimente de stres constant si de haos. Daca cautati idei despre cum sa simplificati viata, nu sunteti singuri; conceptul de „simplitate voluntara” a castigat popularitate inca din anii ’90, deoarece atat de multi oameni au simtit acelasi lucru. Iata cateva din principalele modalitati prin care puteti reduce stresul, in timp ce inca va implicati in activitatile preferate.

Multi oameni coplesiti traiesc in case aglomerate. Dar, aglomerarea caselor este atat un efect cat si o cauza a stresului. O strategie pentru a simplifica viata prin eliminarea aglomerarii este sa acordati 15-30 de minute reflectarii.  Oricum, veti elimina o scurgere energetica subtila, dar semnificativa din viata dvs. si o veti inlocui cu sentimentele de relaxare care vin din a avea casa ta sa fie un paradis. Mentinerea lui organizata si lipsita de aglomeratie poate face din casa ta un loc sigur si lipsit de stres pentru a te relaxa si a te relaxa.

S-ar putea sa fiti deja constienti de valoarea unor relatii solide si de sustinere in viata voastra, cum ar fi prietenul care te ridica cand esti jos, sarbatoreste cu tine cand esti fericit si impartaseste evenimentele cu viata ta asa cum se intampla. Este posibil sa nu fiti la fel de constienti de efectele relatiilor conflictuale, cum ar fi prietenul critic, imprevizibil sau competitiv. Se pare ca aceste „prietenii toxice” ne distrag mai mult decat relatii pur negative. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu avem intotdeauna aparare puternica impotriva oamenilor care sunt uneori draguti cu noi, ca sa putem fi luati in afara garzii. Daca va intrebati cum sa simplificati viata, salvati-va durerea, frustrarea si drama daca luati o privire sincera asupra relatiilor din viata voastra si decideti ce merita sa va mentineti si care ar trebui lasat.

About The Author