Nikola Tesla – Despre puterea de vizualizare

Desi era unic in multe feluri, una dintre cele mai fascinante aspecte ale vietii lui Nikola Tesla a fost puterea lui extraordinara de vizualizare. El a fost inzestrat cu o imaginatie neobisnuit de vie si chiar de la o varsta foarte frageda a putut vedea lucrurile pe care altii nu le-a putut  vedea.

Daca se gandea la un obiect, ar fi in fata lui sa para aparenta de soliditate si masivitate. Atat de mult aceste viziuni aveau atributele obiectelor reale, incat, de obicei, era dificil pentru el sa distinga intre viziune si realitate. Aceasta facultate anormala a functionat intr-o maniera foarte utila in lucrarea sa scolara cu matematica.

Aceasta facultate mentala a avut un efect profund asupra carierei sale, iar unele dintre cele mai renumite inventii, cum ar fi motorul de curent alternativ si bobina Tesla, au fost concepute in detaliu absolut in ochii mintii sale inainte ca el sa puna ceva pe hartie.

Bernard Carlson, autor al lui Tesla: Inventatorul epocii electrice, scrie: „Convocand aceste scheme, Tesla si-a dat seama de puterea capacitatii sale de a genera imagini mentale. Nu numai ca ar putea sa-si foloseasca imaginatia pentru a calatori in lumi fantastice, dar si sa indrepte acest talent spre crearea de masini noi. „Am observat incantarea mea ca pot vizualiza cu cea mai mare facilitate,” a sustinut el mai tarziu. „Nu aveam nevoie de modele, desene sau experimente. Le-am putut imagina pe toate intr-un mod real in mintea mea. ” Mai mult, pentru Tesla, lucrul cu imagini mentale a insemnat ca el ar putea sa se concentreze pe identificarea si explorarea idealului din spatele unei inventii. ” ~ Bernard Carlson

Tesla a fost inaintea timpului sau in multe privinte, dar puterile sale de vizualizare au revenit la scolile misterioase originale. Dupa cum se mentioneaza in The Kybalion, care se bazeaza pe vechea traditie a hermetismului, „Universul este mental. ” De foarte mult timp, am stiut ca realitatea este in primul rand creata in minte.
Exista o a treia cale in care omul creeaza? Da, exista „” CREEAZA MENTAL! Si facand astfel nu foloseste materiale exterioare, nici nu se reproduce el insusi, si totusi Duhul lui patrunde in creatia mintala.

„Suntem indreptatiti sa consideram ca toata lumea creaza Universul MENTAL, intr-un mod asemanator cu procesul prin care Omul creeaza imagini mintale. Toti pot crea in alt mod decat mental, fara sa foloseasca materiale sau sa se reproduca singur.” Kybalionul

About The Author