Nu iti fie frica, frica nu e reala

Cimitirul este cel mai bogat loc de pe pamant, deoarece aici gasiti toate sperantele si visele care nu au fost niciodata implinite, cartile care nu au fost niciodata scrise, cantecele care nu au fost niciodata cantate, inventiile care nu au fost niciodata impartasite, care nu au fost niciodata descoperite, tocmai pentru ca cineva era prea frica sa ia acel prim pas, sa pastreze cu aceasta problema sau sa fie hotarat sa-si indeplineasca visul „. „” Les Brown
Nu este citatul cel mai inaltator. Este?

Frica provoaca probleme atunci cand o avem, dar ar cauza si mai multe probleme daca nu am face-o.  Deci, ce este frica oricum? Cred ca Will Smith a spus cel mai bine in filmul Dupa Pamant.

„Frica nu este reala. Singurul loc in care poate exista frica este in gandurile noastre despre viitor. Este un produs al imaginatiei noastre, determinandu-ne sa ne temem de lucruri care nu exista in prezent si care nu pot exista vreodata. Asta e aproape de nebunie. Nu-mi intelegeti gresit pericolul este foarte real, dar teama este o alegere. ” Will Smith

Cred ca ar fi corect sa spun ca o multime de oameni se tem de esec. Am dreptate? Dar, din toate lucrurile, nu cred ca esecul este ceva de care ar trebui sa va temeti, mai ales daca sunteti capabil sa reveniti. Teama de absenta progresului.

Cand aveam 13 ani am incercat sa scriu o carte, in prezent nu am o carte publicata. Cand aveam 15 ani, am incercat sa invat limba java de codificare, dar de atunci am uitat majoritatea. In ultimele cateva luni am pierdut 300 de actiuni de tranzactionare si ma uit la mine, cand rulez un site web care merge in jos mai repede decat Trump-urile care se retrag. Ultimul este o gluma.

Dar, fara aceste esecuri, n-as fi facut niste mari realizari.

Daca n-as fi incercat sa scriu acea carte, s-ar putea sa nu fi fost plasata intr-o competitie scrisa pe care am castigat-o. Daca n-as fi incercat sa invat java, poate ca nu as fi fost suficient de informat pentru a incepe propriu site. In ceea ce priveste piata de valori, am facut si niste bani si devin din ce in ce mai increzator si mai informat cu cat trece timpul.

Suntem umani, asa ca suntem programati sa visam si sa ne temem. Scopul meu nu este sa va ajut sa va infrangeti teama, mergand orbeste impotriva oricarui bit de logica din corpul vostru, ci mai degraba sa va ajutati sa va eliminati frica, ajutandu-va sa ajungeti la o concluzie confortabila.

About The Author