Cum va dati seama ca va irositi viata?

1. Cheltuiti prea mult pe lucrurile materiale
Chiar daca am putea uita ambitiile pe care le-am avut ca niste copii, mintea noastra subconstienta are modalitati foarte ciudate de a-si exprima dorinta. Veti gasi ca cheltuiti prea mult pe obiecte de lux inutile, cum ar fi ceasurile noi, cele mai noi smartphone-uri, hainele de care nu aveati nevoie, dar oricum ati cumparat pentru ca erau la vanzare. Daca principala sursa de fericire vine de la cumpararea sau primirea de cadouri materiale, aceasta este ceea ce mintea dvs. subconstienta incearca sa va spuna: „nu faci nimic valabil pentru viata ta”.

2. Preferati sa traiti in propria lume
Daca va este mai usor sa va inecati in ganduri si fanteziile nesfarsite, in loc de a interactiona cu oamenii si de a aprecia mediul inconjurator in jurul vostru, sunteti pe un drum spre auto-anihilare. Intrebati pe oricare dintre marile minti ale zilelor noastre – Elon Musks si Richard Bransons – si va vor spune fara ezitare importanta mentinerii in realitate. Fiind o persoana cu grija este minunata, dar nu-l inselati fara sa va petreceti timpul, imaginandu-va lucrurile in mintea voastra, fara sa sperati sau sa planificati sa puneti ceva in actiune. Nu aveti nevoie de experti care sa va spuna ca va pierdeti viata construind castele in aer.

3. Intotdeauna cautati distragere
Oricine isi petrece prea mult timp pe telefon sau se uita la televizor traieste viata pe margine. Nu aveti voie sa consumati fara sfarsit si creierul dvs. este conceput sa accepte informatii, sa le analizeze si sa actioneze ca raspuns la noii stimuli. Fortandu-i sa alimenteze neincetat de la sursele infinite de informatii pe care le avem, doar o transformam intr-un compactor de gunoi de informatii inutile si va pierdeti capacitatea de a forma ganduri originale, care formeaza baza constiintei de sine. Este imposibil sa fiti ceva in viata daca nu intelegeti pe deplin cine sunteti.

Nu asteaptati ziua de maine, si sa nu va pese daca nu sunteti gata sa va traiti viata, doar continuati. Deci, nu va inselati sa credeti clisee ca „nu este momentul potrivit” si „nu sunt inca unde vreau sa fiu”. Viata va v-a trece prin a va face scuze care va impiedica sa traiti la intregul dvs. potential. Timpul de actiune nu este astazi, sau in cateva ore, este acum.

 

About The Author