Lucurile pe care un om puternic nu le face

1. Nu se tem sa-si asume riscuri
Oamenii puternici din punct de vedere mental nu se tem sa-si asume riscuri. Ei inteleg ca succesul provine din incercare. Cand se confrunta cu o situatie riscanta, isi calculeaza riscurile si abordeaza situatia dintr-un punct de cunoastere.

Riscurile ii sperie pe cei obisnuiti, deoarece se tem sa-si paraseasca zonele de confort. Cu toate acestea, pentru a fi puternic din punct de vedere mental, trebuie sa invatati sa apreciati frica. Va apreciati teama de a va asuma riscuri analizand cu atentie avantajele si dezavantajele de a lua riscul si de a le cantari decat de a dezvolta o strategie solida. In acest fel, luati riscuri in cunostinta de cauza, fara a merge orbeste in situatii.

2. Nu traiesc in trecut
Persoanele din punct de vedere mental sunt constiente ca nu pot schimba trecutul. Ei nu se invinovatesc pentru ce s-a intamplat. Nici nu-si pierd timpul sa se gandeasca la ce ar fi putut fi. Ei accepta trecutul asa cum este si continua. Ei invata din greselile trecutului si evita greseli similare in viitor.

Pentru a dezvolta puterea mentala, invatati-va sa va asumati responsabilitatea pentru propriile greseli. Detinerea la greselile dvs. va permite sa lucrati la slabiciunea dvs. si sa corectati greselile. Asumarea responsabilitatii pentru actiunile dvs. devine o sursa excelenta de putere mentala, deoarece intelegeti numai ca sunteti responsabil pentru ceea ce faceti sau nu.

3. Nu sunt gelosi de succesul altora
Persoanele cu mentalitate puternica inteleg ca lumea nu le datoreaza nimic si ca alte persoane au aceleasi sanse sa aiba succes. Prin urmare, ele nu sunt resimtite de oameni care fac mai bine decat ei. De fapt, oamenii de succes se straduiesc sa construiasca altii. Motivul pentru care oamenii puternici din punct de vedere mental nu se simt gelosi fata de realizarile altor persoane, este ca nu se compara niciodata cu altii. Ei nu stau sa astepte opiniile altora.

Pentru a fi puternic din punct de vedere mental, faceti in fiecare zi timp pentru a aprecia realizarile cuiva. Respectati-i si faceti-le prietenii vostri apropiati. In acest fel, veti invata de la ei. O alta modalitate de a va imbunatati puterea mentala este de a indruma pe cineva fie direct, fie indirect, pentru a reusi.

4. Nu renunta dupa esec
Oamenii puternici din punct de vedere mental sunt constienti de faptul ca esecul face parte din succes. Ei nu renunta dupa ce nu reusesc, indiferent de cate ori nu reusesc. Un exemplu de persoana puternica din punct de vedere mental este Thomas Edison care a esuat de 1000 de ori inainte de a reusi in cele din urma sa faca becul. In loc sa renunte cand nu reusesc, ei isi folosesc esecurile ca lectii pentru a deveni chiar mai buni.

Persoana obisnuita se opreste dupa primul esec, deoarece permite criticului interior sa-si treaca peste minte. Pentru a dezvolta puterea mentala, este important sa invatati sa taceti criticul interior. In schimb, examinati in mod obiectiv esecurile, vedeti unde ati gresit si incercati. Nu lasati gandurile negative sau sentimentele de inferioritate sa stea intre dvs si puterea mentala.

5. Nu cauta satisfactie instantanee
Persoanele puternice din punct de vedere mental au invatat arta rabdarii. Ei sunt constienti de faptul ca nimic nu merita sa fie usor. Ei muncesc din greu cu pricepere si diligenta, asteptand cu rabdare rezultatele viitoare.

Multumirea instantanee vine adesea cu pretul succesului. Pentru a deveni puternic (si reusit) din punct de vedere mental, invatati-va sa intarziati multumirea pentru un pic mai mult. Puneti efort si perseverenta spre obiectivele sau activitatile la care va angajati.

 

About The Author