Utilizati regula de 5 secunde pentru o zi super productiva!

A opri pierderea atentiei sau lenea este un lucru greu de realizat. Cu toate astea, nu te da batut. E natura umana. Dar poti lua pasi constienti ca sa te faci pe drumul cel bun.

Urmam regulile cincisprezece ale lui Mel Robbins. Afirma ca atunci cand nu simti ca faci ceva important sau cand stii ca trebuie sa te retragi de la o activitate daunatoare, spune-ti „Voi introduce activitate in 5, 4, 3, 2, 1 „Cand terminati numaratoarea inversa, incepeti activitatea in dialogul auto-dialog.

Cand nu ma simt ca sa scap de pat, spun: „Ma voi ridica in 5, 4, 3, 2, 1.” ?? Dupa numaratoarea inversa, imi pastrez cu grija picioarele pe podea si ma ridic in picioare. In alte cazuri, cand constientiz timpul cand pierd pe smartphone-ul meu, imi spun: „Voi pune telefonul in 5, 4, 3, 2, 1.” ?? Apoi opresc internetul si pun telefonul la distanta.

Cu cat practici mai mult aceasta regula, cu atat mai usor devine sa o urmezi.

Cand incepeti sa faceti o munca neproductiva, in timp ce sarcini mai importante se ridica peste cap, spuneti-va: „Voi incepe [inserati activitatea de adancime] in 5, 4, 3, 2, 1.” a face si a reveni la sarcina importanta.

Exercitiile comune de intelepciune va ajuta sa conduceti un stil de viata mai sanatos. Cuplat cu o dieta buna, va ajuta sa traiti o viata mai sanatoasa.

Dar rezultatele cascadei exercitarea in toate aspectele vietii tale, inclusiv cresterea productivitatii. Cercetarile arata ca exercitiile elibereaza endorfinele, substanta chimica a fericirii, in creier, care va imbunatateste starea de spirit.

Exercitarea te pregateste sa te motivezi singur. Mintea ta devine epuizata inaintea corpului tau. Cand iti fortezi putin corpul, iti intaresti si subconstient mintea. Treptat, va imbunatatiti capacitatea mintii dvs. de a se concentra.

Exercitarea nu trebuie sa includa ridicarea greoaie sau formarea riguroasa a fortei. Acesta poate varia de la o plimbare rapida pana la un antrenament pentru un maraton.

Takeaway: Exercitiul fizic va va antrena mintea pentru a va impinge la nivelul urmator. Exercitiu timp de trei zile pe saptamana si martor vointa voastra deveni mai puternica in timp.

Ne place sa ramanem conectati 24/7. Ne face sa para ca suntem in fruntea lucrurilor. In realitate, totusi, devenim mai lenti.

Ramai implicat in ceva mereu te atrage in problemele tactice ale fiecarui moment. Acest lucru va impiedica sa va concentrati pe aspecte mai mari si mai strategice ale vietii. Ca rezultat, esti ca un hamster pe roata „” alergand tare dar abia mergand inainte.

Psihologul Amos Tversky crede: „Pierdeti ani prin a nu pierde ore”. Chiar si solul este lasat stearpa de ceva timp, astfel incat sa se poata recupera si sa devina fertil pentru sezonul urmator.

O data pe zi, puneti toate dispozitivele de divertisment, cartile si munca la distanta de zece minute. Doar fi. Observati-va gandurile. Ganditi-va asupra aspectelor importante pe care le-ati oprit de mult timp. „Apararea” o ora pe saptamana va va ajuta sa pierdeti ani.

Takeaway: Opriti-va de ceva timp in fiecare zi. Iti da mintea spatiul de respiratie atat de necesar. Deveniti suficient de intelepti pentru a recunoaste ca activitatea constanta nu este o modalitate productiva de a trai.

La sfarsitul anilor 1960, o echipa de la Universitatea Stanford a experimentat cu copii. Au oferit fiecarui copil o marshmallow si i-au dat copilului doua alegeri: „ar putea manca marshmallow acum, sau sa astepte timp de cincisprezece minute si sa fie recompensat cu doua marshmallows.

In studiile de urmarire, cercetatorii au descoperit ca copiii care au putut sa astepte mai mult timp pentru recompense aveau rezultate mai bune in viata, cum ar fi scorurile SAT, nivelul de educatie, indicele de masa corporala si alte masuri de viata.

Un studiu realizat de Dunedin cu privire la peste 1.000 de copii a aratat acelasi lucru „abilitatea de a aplica vointa si satisfactia de intarziere este direct proportionala cu rezultatele pozitive din viata.

Nu trebuie sa „faci atat de mult in asa mai putin timp”. Nu trebuie sa va plangeti cat de greu este sa faceti mai mult pentru ca sunteti intins la limita. Pentru ca, recunoasteti ca nu sunteti „”. Te-ai intins mult mai putin decat esti in stare.

Incurajati-va sa lucrati la sarcini care conteaza si sa va indepartati de cele care nu. Cu cat urmariti mai mult pasii mentionati mai sus, cu atat mai mult devine vointa voastra. Si cu cat vointa ta este mai puternica, cu atat mai bine te concentrezi.

Oamenii de succes nu se deosebesc de tine. Ei lucreaza doar la ceea ce este important si ignora ceea ce nu este. Ei stiu ca nu pot face totul, asa ca nici nu incearca. Ei stiu la ce sa se concentreze si merg dupa el cu fervoare.

Puteti face acelasi lucru. Nu permiteti tehnologiei sa va faca sa simtiti ca sunteti un hamster pe o roata. In schimb, folositi-l pentru a deveni productiv si pentru a va creste la nivelul urmator. Fugiti din greu, dar mergeti mai departe.

De ce crezi ca traim intr-o astfel de perioada distrasa? Ce masuri faceti pentru a depasi distragerile si a ramane productivi? Lasati un comentariu. Mi-ar placea sa va aud gandurile.

About The Author