Romanul si tehnologia

Voi ati dorit mereu sa aveti succes. Si stii si ce trebuie sa faci pentru a obtine succesul. Da, trebuie sa aveti un scop sau un plan si sa fiti mai productivi. Dar puteti fi mai productiv numai daca va concentrati sau aveti vointa puternica. Pentru aceasta, trebuie sa va concentrati atentia si sa va faceti un obicei, astfel incat abilitatea de a va concentra va vine in mod natural. Cu toate acestea, exista o multime de distragere a atentiei in vietile noastre prezente si in lume. Pentru a depasi aceasta provocare, iata cativa pasi simpli pentru a va accentua concentrarea mentala si, prin urmare, pentru a va intari vointa.

Traim niste vremuri ciudate

Inteligenta artificiala ne-a depasit vietile. Autovehicule cu autoturisme, aplicatii de asistenta personala precum Siri si Alexa, algoritmi care asigura ca vedem mai mult ceea ce ne place pe social media „” lista continua si continua. Nu va dura mult timp inaintea lui Isaac Asimov, Robotul devine o realitate.

Suntem creatorii unei lumi cu totul noi folosind tehnologia. Cu toate acestea, suntem sclavi ai ceea ce am creat. Un ton de sonerie de notificare este suficient pentru a arunca rutina noastra intr-o frenezie. Suntem cea mai afectata generatie a ADHD din istoria civilizatiei. Nu ne putem concentra pe o singura sarcina fara a ne distra, chiar daca inseamna sa urmariti un intreg episod al jocului de tronuri. Abilitatea de a efectua lucrari profunde a devenit rara. In acelasi timp, devine tot mai valoroasa in economia noastra.

Conceptul obiectivului de afaceri focus.

Stim asta. Si incercam din greu sa ne concentram asupra a ceea ce este important pentru noi. Cu toate acestea, noi cedam mereu temptarilor de distragere a atentiei. Este ca si cum oamenii de la fumat stiu ca e rau pentru ei, dar ei nu se pot opri.

Rar ating telefonul meu inteligent in timp ce lucrez profund. Dar daca fac in timpul unei pauze pentru a verifica apelurile pierdute, am terminat sa navighez pe internet. Sau daca ma duc sa-mi verific notebook-ul, gasesc telefonul meu si sfarsesc sa-mi petrec cincisprezece minute cu el. Am uitat sa ma refer la notele mele.

Se intampla si cu tine?

Nu pot da vina pe tehnologie. Logica pe care telefoanele inteligente si aplicatiile ar trebui sa o reglementeze si sa fie mai putin distragatoare este rahat. Daca urmam acea credinta, voi continua sa nu reusesc sa fac o munca profunda. Nu pot cere schimbarea circumstantelor externe daca vreau sa imi imbunatatesc atentia. In schimb, trebuie sa ma concentrez asupra locusului meu intern de control.

Cu cat va dezvoltati mai mult atentia, cu atat mai mult dezvoltati un anumit lucru cunoscut sub numele de vointa. Vointa, conform stoicismului, este singurul aspect aflat sub controlul nostru, in afara de perceptiile si actiunile noastre. Dar aceasta vointa este ca un muschi, care devine obosit de fiecare data cand este folosit. De aceea te simti epuizat la sfarsitul unei zile cand ai luat multe decizii.

About The Author