Cum sa instalezi o hota incorporabila

O hota are rolul, intr-o bucatarie, de a elimina fumul si caldura ce se degaja din aragaz, folosind un ventilator intern si un filtru. Hotele de gama sunt de obicei achizitionate in tandem cu un aragaz, dar pot fi cumparate separat. In timp ce este normal ca unele aparate mari sa fie instalate doar de profesionisti, uneori poti instala si singur o hota incorporabila. Iata ce pasi trebuie sa indeplinesti pentru a instala o hota incorporabila de unul singur:

Pregateste-te sa iti instalezi hota incorporabila

Daca ai o hota veche, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa il indepartezi. Detaseaza toate cablurile si desurubeaza toate piulitele, separand conexiunile. Slabeste apoi suruburile care tin hota in pozitie si ridica incet hota de pe suruburi. Pune hota jos si scoate suruburile slabite.

Achizitioneaza apoi noua capota. Asigura-te ca geamul este suficient de mare pentru a acoperi zona de deasupra aragazului. Este indicat sa achizitionezi o hota care se extinde cel putin 2,5 centimetri pe toate cele patru laturi ale zonei de gatit.

Dezambleaza capacul hotei, precum si ventilatorul si filtrul de dedesubt. Scoate mai intai filtrele, apoi utilizeaza o surubelnita pentru a scoate panourile de jos. Desurubeaza si conectorul de canal, care este de obicei atasat la partea inferioara a panourilor, pentru a preveni deteriorarea in timpul transportului.

Pentru siguranta, opreste alimentarea cu energie electrica care sustine domeniul de la panoul electric principal. Apoi, asigura-te ca lumina si intreruperea alimentarii de pe hota veche sunt oprite.

In cazul in care hota ta este conectata, este bine sa o deconectezi.

In cazul in care inlocuiesti o hota incorporabila veche cu una noua, nu va trebui sa instalezi conducte. Sunt rare cazurile care necesita astfel de operatiuni suplimentare.

Atunci cand instalezi noua hota, trebuie sa urmezi instructiunile exacte. Majoritatea hotelor vor veni cu sabloanele producatorului. Decupajul din perete trebuie sa se potriveasca perfect cu aceste sabloane.

Daca este nevoie, este indicat sa forezi si cablul electric. Daca nu prea esti familiarizat cu aceste lucrari electrice, ar fi indicat sa cauti un electrician care te poate ajuta in aceasta privinta.

Daca intalnesti anumite obstacole in decupajul tau, este indicat sa gasesti o cale de a trece peste ele.

Instalarea unei hote incorporabile nu este o actiune imposibil de dus la capat de unul singur, dar pentru asta ai nevoie de perseverenta, rabdare, si mai ales de tenacitate.

About The Author