Succesul nu inseamna sa fugi de probleme, ci sa ti le asumi de fiecare data

Tehnologia ne poate face sa ne gandim ca ar trebui sa fim disponibili 24/7. Oamenii de succes folosesc tehnologia, dar evita sa devina sclav pentru ea, detasandu-se si facand o pauza pentru a-si reinnoi. Ei au pus deoparte timpul planificat si programat pentru ei insisi si pentru celelalte interese, in afara muncii, pe care o pazesc cu tarie. Altii stiu asta despre ei si isi respecta timpul liber. Persoanele realizate au activitati, interese, hobby-uri si puncte de desfacere extrem de dezvoltate, despre care sunt pasionati, ceea ce ii indeparteaza de stresorii lor de zi cu zi la locul de munca.

Dezvoltati retele de sprijin puternice
Oamenii de succes care isi administreaza bine stresul, nu si-au pus niciodata ouale intr-un singur cos. Acesti oameni au o retea de sprijin bine dezvoltata pe care pot conta pe sprijinul lor in momente dificile. Persoanele cu mai multe fatete au legaturi puternice de familie, prietenii si conexiuni in comunitate pe care le pot solicita in momente de nevoie. Ele sunt implicate in a ajuta pe altii si, la randul lor, stiu ca sprijinul este acolo pentru ei atunci cand au nevoie. Cunoasterea acestei retele de sprijin este acolo pentru ei ofera securitate si incredere sa iasa si sa incerce sarcinile pe care altii le pot gasi prea stresante.

Dezvoltati o viziune pe termen lung
Ganditi-va la o situatie stresanta de acum un an, cu 5 sau 10 ani in urma. Iti amintesti cat de stresanta era atunci? Ce zici de azi? Va amintiti faimoasa expresie: „Si aceasta va trece”? Daca ne aflam intr-o situatie care ne provoaca multa stres, ganditi-va cum va parea intr-un an sau cinci ani in jos pe drum cand circumstantele au fost rezolvate si uitate. Avand scopuri si pasiuni pentru a lucra spre, ne ajuta sa privim dincolo de prezent si sa depasim stresul evenimentelor curente. Stiind ca am fost in situatii dificile inainte, au supravietuit si am continuat, ne ajuta sa ne calmam astazi si sa ne gestionam stresul in momente dificile.

About The Author