Cum sa mentii un aspirator

Inainte de a incepe sa te ocupi de ingrijirea aspiratorului, asigura-te ca vidul este deconectat in siguranta. Apoi, deschide-l si inlocuieste sacul sau goleste tava daca aceasta este aproape plina. De asemenea, poti incerca curatarea rolei periei cu degetele sau foarfecele pentru a indeparta parul sau resturile. Pentru a mentine functionarea optima a aspiratorului cu sac, fara sac sau orice alt model, inlocuieste centura la aproximativ 6 luni.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii ai in vedere daca vrei sa iti mentii aspiratorul functional:

1.Deconecteaza aspiratorul inainte de a efectua orice pe acesta. Un aspirator care se aprinde in mod neasteptat in timp ce lucrezi la el te poate rani.

2.Verifica periodic satul si inlocuieste-l cand este plin. Aminteste-ti ca aerul trebuie sa treaca prin tot praful si resturile colectate, astfel incat o punga completa cu aspirator inseamna ca masina trebuie sa functioneze mai mult.

3.Inlocuieste orice sac de vid care este aproape plin. Citeste instructiunile de pe aspirator, sac sau din manual. Indiferent de procedura, asigura-te ca geanta este fixata si ca toate clemele sau suporturile sunt in pozitie.

4.Goleste frecvent recipientul sau tava.

5.Curata rola de perie, mai ales daca este plina de par, fir sau alte resturi. Apoi, este indicat sa scoti placa inferioara. Acest capac poate avea cleme sau carlige. Nu pierde suruburile.

6.Scoate ruloul de perie. In general, se va scoate dintr-un slot de pe fiecare capat, apoi se va glisa afara de sub centura.

Utilizeaza foarfeca sau doar degetele pentru a curata periile. Nu trebuie sa fie fara pata, dar trebuie sa indepartezi orice fir care este infasurat in jurul periei. Acorda o atentie speciala capetelor din apropierea rulmentilor si a zonei in jurul careia se fixeaza banda.

7.Curata si lubrifiaza rola de perie. Scoate orice resturi adunate in jurul acesteia. Verifica cureaua pentru semne de uzura si inlocuieste-o daca este uzata. Scoate toate placile de acoperire de pe partea inferioara. Trage apoi de centura cu degetele. Comparati aceasta centura cu o centura neutilizata. Daca este intinsa mai mult decat noua centura, inlocuieste-o. Verifica daca centura este la locul potrivit. Daca a alunecat, probabil ca este uzata si slabita.

About The Author