Cum sa utilizezi o periuta electrica

Sanatatea orala este o parta importanta a mentinerii bunastarii generale. Studiile au aratat ca atat periutele de dinti manuale cat si cele electrice se dovedesc eficiente pentru a-ti mentine sanatatea dintilor. Cu toate acestea, s-ar putea sa simti ca o periuta electrica este putin mai eficienta. Urmand o tehnica adecvata de utilizare a unei periute de dinti electrice, iti poti pastra dintii albi si respiratia proaspata, precum si preveni aparitia cariilor sau altor infectii.

Utilizarea periutei de dinti

Incarca periuta de dinti. Nu vei putea utiliza o periuta de dinti electrica daca bateriile nu sunt incarcate. Fie pastrati periuta de dinti mereu in incarcatorul acesteia, fie schimbi bateriile din cand in cand atunci cand observi ca acestea isi pierd din putere. Daca periuta se stinge in timpul utilizarii, poti continua periajul manual.

Pastreaza periuta suficient de aproape de chiuveta, astfel incat sa poti ajunge usor la ea, dar suficient de departe incat sa nu o lovesti accidental in chiuveta si sa te electrocutezi atunci cand periuta de dinti este conectata.

Mentinerea integritatii periutei de dinti electrice

Periuta de dinti electrica trebuie sa aiba peri moi, rotunzi si din nailon, pentru ca tu sa iti periezi dintii in cel mai eficient mod. Acesti peri trebuie verificati periodic, pentru a-si mentine integritatea, ceea ce te poate ajuta sa obtii cea mai buna periere posibila.

Asigura-te ca acesti peri nu au au margini sau puncte ascutite sau zimtate si ca firele nu cad. De asemenea, daca acestia se ingalbenesc, inseamna ca ar trebui sa schimbi varful cu unul nou.

Inlocuieste capul electronic al periutei la fiecare trei pana la patru luni, sau mai des, daca observi oricare din problemele de mai sus.

Pregatira periutei de dinti electrice

Pune periuta de dinti sub apa si aplica pe pensula o crema de pasta de dinti de marimea unui bob de mazare. Acest lucru te poate ajuta sa iti folosesti periuta in cel mai eficient mod de curatare a dintilor si a cavitatii bucale. Poti aplica pasta de dinti in timp ce periuta de dinti este oprita, pentru a raspandi mai bine pasta din jurul gurii.

Este indicat sa iti cumperi o pasta de dinti cu fluor, ce te pate ajuta sa iti intaresti dintii si sa elimini placile care in timp pot cauza caderea dintilor.

About The Author