Sfaturi pentru folosirea in siguranta a fierastraului circular

Fierastraul circular poate fi un instrument destul de periculos de prelucrare a lemnului. Este demonstrat statistic ca aceasta unealta provoaca vatamarile cele mai grave. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de prelucrarea lemnului cu ajutorul acestor tipuri de unelte, fierastraul circular in special poate deveni una dintre cele mai periculoase unelte. Cum poti folosi unul in siguranta in magazinul tau ori la locul de munca? Iata ce sfaturi am primit de la www.fierastraucircular.ro pentru folosirea in siguranta a fierastraului circular:

Folosirea echipamentului de siguranta

In primul rand, ori de cate ori folosesti orice unealta electrica, trebuie sa porti intotdeauna echipament de siguranta adecvat, inclusiv ochelari de protectie, protectia auditiva si imbracaminte corespunzatoare. Prin urmarirea acestor trei stalpi de siguranta a prelucrarii lemnului, poti reduce foarte mult riscul de accidente si de provocari de leziuni datorate folosirii fierastraului circular.

Fii atent la adancimea de taiere

Cand te pregatesti sa faci o taietura, seteaza adancimea de taiere astfel incat lama sa nu fie mai mare de un sfert de inci de sub marginea inferioara a placii care urmeaza sa fie taiata. Nu are sens sa ai doua parti ale lamei fierastraului expuse sub taiere pe o placa groasa de doar jumatate de inci. Nu numai ca lama suplimentara de sub taietura poate prinde altceva sub placa taiata, dar unghiul lamei care taie in lemn va lasa o taietura mai curata decat daca muchia de taiere se apropie mai mult de placa. Deci, nu numai ca iti ajustezi lama pentru a avea o expunere mai mica sub taiere sigura, dar vei obtine si un rezultat mai bun.

Fii atent la modul de folosire al lamei

Supravegherea lamei fierastraului circular poate parea uneori neplacuta, mai ales ca poate fi prinsa si nu se poate retrage corect atunci cand tai materialele subtiri. Daca trebuie sa retragi manual protectia lamelor pentru a permite ca fierastraul sa se deplaseze inainte, utilizeaza cealalta mana pentru a ajunge peste, apuca protectia lamelor si ridica manerul pentru a iti permite sa te deplasezi inainte. Nu utiliza nimic pentru a acoperi protectia lamei intr-o pozitie deschisa, deoarece acest fapt lasa lama expusa.

About The Author