Cum poate consumul de ceai de la Matcha sa iti ajute sanatatea?

Matcha este un tip unic de ceai verde fin macinat, produs si cultivat pe dealurile Japoniei. Acest ceai verde provenit din China in timpul perioadei dinastiei Tang a fost consumat in cea mai mare parte de calugarii budisti, de razboinicii samurai si de populatia japoneza. Desi este preluata din planta Camellia Sinensis la fel ca si ceaiul verde, este cultivata in mod diferit si are un profil nutritiv unic.

In saptamanile (20-30 de zile) anterioare recoltarii, agricultorii acopera plantele cu covorase de bambus pentru a reduce treptat cantitatea de lumina solara data plantelor. Aceasta creste productia de clorofila, mareste continutul de aminoacizi si da plantei o nuanta verde mai inchisa. Un lucru pe care oamenii inca nu il cunosc este faptul ca matcha este diferita de ceaiul verde. Matcha este frunzele de ceai verde 100% impregnate intr-o pulbere fina si sunt mult mai concentrate decat ceaiul verde obisnuit.

Pe masura ce oamenii devin din ce in ce mai constienti de sanatate, consumul de ceai regulat de la Matcha asigura un aport optim al ingredientelor bogate in nutritie, ceea ce are ca rezultat beneficii variate pentru sanatate. Matcha este o bogata sursa de vitamine (A, C, E, K, vitamina B), minerale (seleniu, crom, zinc si magneziu) si aminoacizi (L-teanina si teofilina).Mai multe studii sugereaza ca, in general, ceaiul verde poate avea beneficii pentru sanatate, variind de la efectele pierderii in greutate la imbunatatirea functiei creierului si controlul diabetului. Catechinele din ceaiul verde sunt cunoscute ca avand multe proprietati benefice pentru sanatate.

Reduce riscul de cancer
Matcha este investit cu antioxidanti, inclusiv EGCg puternic (galatul epigallocatechin), care ofera proprietati puternice de combatere a cancerului pe corp.

Ajuta la scaderea in greutate
Ceaiul Matcha este o alternativa sigura la medicamentele care pot avea efecte secundare. Proprietati termogenice mari in acest metabolism de ceai stimuleaza si ard grasimi, ajutandu-va astfel sa pierdeti mai repede.

Dezvolta memoria si concentrarea
In mod neobisnuit, frunzele Matcha sunt cultivate si culese, contin mai mult L-Theanine decat ceaiul verde obisnuit. L-Theanina din frunzele Matcha produce dopamina si serotonina si promoveaza productia de valuri alfa in creier, ducand la vigilenta mentala si concentrare.

Imbunatateste sanatatea orala
Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul Matcha nu va pateaza sau va pateaza dintii. Antioxidantii sai pot suprima cresterea bacteriilor ranite in gura, reduc aciditatea gurii si pot fi protejati de cariile dentare.

Mentine nivelul de zahar din sange sub control
Rapoartele indica faptul ca Matcha este buna pentru pacientii diabetici de tip 2, deoarece ii poate ajuta sa mentina nivelurile de zahar din sange intr-o gama sanatoasa.

About The Author