5 motive bune ai nevoie de umor la locul de munca

Ati observat vreodata cat de greu este sa va petreceti mult timp in jurul unei persoane care nu are un simt al umorului? Se pare ca se intampla o anumita cantitate de tensiune si probabil ca aveti nevoia sa iesiti din compania acelei persoane cat mai curand posibil. Acelasi lucru este valabil si pentru un loc de munca fara umor. Nu numai ca este un loc in care nu vrem sa fim, dar nu este nici cel mai productiv mediu. Exista convingeri pe scara larga ca umorul nu numai ca face un mediu de lucru un loc sanatos si mai fericit de lucru, dar si unul mai productiv.

Este un buster de mare stres
Umorul este un antidot mare pentru cresterea stresului. Nu exista nimic ca un ras bun care sa ne ajute sa ne relaxam si sa vedem partea mai usoara a lucrurilor. Nu numai ca umorul scade stresul , dar este contagios si ii ajuta pe ceilalti sa-si elibereze stresul. Locurile de munca in care exista umor sunt locuri mai relaxate.

Motiveaza si construieste moralul
Una dintre cele mai bune si mai eficiente modalitati de a construi o atmosfera pozitiva si motivanta la locul de munca este de a incuraja folosirea umorului. Este mult mai usor sa apara la lucru atunci cand stii ca va fi distractie si ras, mai degraba decat sa intri intr-un loc somnoros, plictisitor si serios. Rasul merge mult spre motivatia noastra de a face tot posibilul pentru organizatie.

Creeaza relatii mai puternice
Este mult mai usor sa te apropii de cineva care are un simt puternic al umorului. Ne simtim mai relaxati si increzatori in jurul acelei persoane. Frica de a face o greseala si de a fi judecata se diminueaza si ne simtim mai deschisi si dispusi sa impartasim. Cand avem un loc de munca plin de oameni care se simt confortabil unul cu altul, luarea deciziilor devine mai usoara si mai putin stresanta.

Creeaza echipe mai puternice
Pentru a construi echipe puternice, trebuie sa distrugem barierele care fac ca oamenii sa fie suspiciosi si tematori unul fata de celalalt. Umorul ne ofera o modalitate relativ usoara si eficienta de a impartasi si de a construi legaturi puternice durabile intre oameni. Orice echipa care se poate bucura de un ras bun impreuna este una care se afla pe calea dezvoltarii unei relatii de lucru puternice si pozitive.

Bun pentru sanatatea noastra
„Rasul este cel mai bun medicament”. Exista studii care demonstreaza ca oamenii care au un simt puternic al umorului simt mai putina boala si se recupereaza mai repede atunci cand se imbolnavesc. In organismul nostru, rasul reduce serul cortical, un hormon eliberat atunci cand sufera de stres si declanseaza eliberarea de endorfine; si organismul se simt chimicale bune.

About The Author