Abur, viteza si convectie: Ce inseamna toate acestea si ce ar trebui sa cumparati?

Cand vine vorba de cuptoarele de specialitate, aveti la dispozitie o multime de game din care puteti alege produsul potrivit, in functie de avantajele si dezavantajele pe care le ofera fiecare. Cuptorul cu abur, convectie, cel cu viteza sporita sau unul incorporabil sunt doar cateva dintre optiunile care va pot aduce numeroase avantaje.

Convectia este un proces care misca aerul intr-un cuptor in jurul sau pentru a distribui uniform caldura. Nimeni nu vrea sa manance un curcan daca jumatatea din fata este inca bruta, chiar daca partea din spate este un maro auriu foarte dragut. Ca atare, convectia este o metoda destul de folositoare de gatit, deoarece misca aerul fierbinte printr-un ventilator (uneori un ventilator dublu, la modele de top) si filtreaza aerul printr-un sistem de evacuare din spatele cuptorului.

Cuptoarele cu convectie(exemplu: cuptorul incorporabil cu convectie Arctic AROIM24500BC) va permit sa gatiti mai repede, economisind astfel timp, energie si bani.

Convectia este perfecta pentru coacere si prajire, in timp ce gatitul cu abur este calea de pregatire a preparatelor cele mai sanatoase.

Gatitul prin aburi este o optiune excelenta pentru bucatarul care are grija de sanatate. Acesta este cel mai sanatos mod de a va pregati mancarea pentru ca pastreaza nutrientii alimentelor mai bine decat orice alta metoda si mentine umiditatea in alimentele dumneavoastra. Este, de asemenea, cel mai bun mod de a va reincalzi mancarea deoarece pierdeti mai putin din continutul initial al nutrientilor alimentului. Cuptoarele cu abur folosesc un rezervor de apa pentru a mentine apa care va fi transformata in abur in unitate pentru a incalzi alimentele. Aburul este o metoda de gatit fara ulei, care are o lista de beneficii proprii. Aburul este cel mai bun mod de a gati alimente delicate care pot fi arse sau uscate cu usurinta, cum ar fi scoici de mare.

Cuptoarele de convectie cu viteza sunt cele mai rapide unitati de gatit aflate in prezent pe piata. Dupa cum sugereaza si numele, ele produc hrana rapida. Aceasta inovatie relativ noua a industriei utilizeaza doua metode familiare de gatit: microundarea si convectia.

Un cuptor de viteza este un aparat de uz multifunctional si de economisire a timpului; este un cuptor cu convectie, un cuptor cu microunde si poate gati un curcan in mai putin de douazeci de minute.  Daca viteza nu se afla pe lista principalelor prioritati cuptorul cu convectie cu abur este cel potrivit, mai ales daca esti interesat de o alimentatie sanatoasa.Daca optati pentru un cuptor cu o convectie de viteza, veti obtine acea rapiditate, dar veti pierde substantele nutritive si umiditatea alimentelor. Aceasta nu inseamna ca le eliminati in intregime, dar exista o deteriorare cu caldura mai mare.

In functie de necesitatile pe care le aveti, puteti opta pentru un cuptor care sa va indeplineasca toate cerintele si sa va devina un aliat de nadejde in bucatarie.

Daca sunteti interesati si de aspectul estetic si nu numai de performante, un cuptor incorporabil este o alegere perfecta, moderna si foarte atractiva pentru bucatarie. Acesta va ofera performante foarte bune la gatit si se incadreaza perfect in orice design, oferind bucatariei un aspect demn de invidiat.

About The Author