Sfatul specialistului: Cum intretinem un set de jante aliaj?

Estetica unui autoturism se afla in centrul atentiei pentru majoritatea posesorilor auto, cu atat mai mult in perioada estivala. Fie ca planuiesc o drumetie, fie ca ies pur si simplu in oras, niciun sofer nu pierde din vedere acest aspect si isi etaleaza bolidul in trafic. Dar, pentru a fi siguri ca masina lor se va reliefa din multime, este nevoie de mai mult decat piese de calitate. De aceea, posesorii de jante aliaj ar trebui sa fie in tema cu cele mai eficiente solutii pentru intretinerea acestora, tinand cont de faptul ca pot contribui semnificativ la maximizarea durabilitatii lor.

Top 3 solutii de intretinere a unui set de jante aliaj

Jantele din aliaj se remarca prin eleganta pe care o investesc in fiecare autoturism, dar mai presus de aceasta, prin faptul ca materialul in sine contribuie la eficientizarea manevrarii oricarei masini accesorizate cu jante aliaj. Astfel, jantele aliaj ajuta la franarea facila, dar si la calibrarea autoturismului in conditii optime, facand condusul mai usor si confortabil pentru soferii incepatori, dar si pentru cei experimentati. AutoChrome.ro va recomanda cele mai eficiente solutii prin care puteti curata si intretine pe termen lung un set de jante aliaj:

Curatare delicata cu laveta din microfibre

Curatarea unor jante aliaj nu este dificila, insa trebuie efectuata cu multa atentie, pentru a nu zgaria sau degrada in vreun fel suprafata. Astfel, daca rotile sunt foarte murdare si prezinta urme de noroi, indepartati reziduul cu ajutorul unei perii speciale (delicate, non-abrazive), dupa care puteti trece la curatarea efectiva cu laveta din microfibre. Puteti face uz de cele doua accesorii de curatare in functie de zonele mai inguste pe care doriti sa le lustruiti.

Aplicarea unui strat protector prin ceruire

Ceruirea este un procedeu care ar trebui sa urmeze vopsirii jantelor aliaj. Dupa o iarna grea, in care drumurile impracticabile au impus restrictii soferilor din cauza troienelor si a altor obstacole ce au condus la degradarea jantelor, acestea au nevoie de un upgrade. Pentru a spori aspectul si rezistenta vopselei aplicate, AutoChrome.ro va indeamna sa solicitati si aplicarea unui strat protector de ceara pe suprafata acestora. In acest fel, jantele vor arata impecabil indiferent de sezon.

Conditii optime pentru depozitare

De departe, insa, cea mai eficienta solutie pentru intretinerea jantelor aliaj este depozitarea. Astfel, atunci cand schimbati anvelopele de vara sau pe cele de iarna, asigurati-va ca depozitati setul de jante aliaj intr-un loc ferit de umiditate si temperaturi extrem de scazute. In acest fel, la iesirea din sezon, jantele aliaj vor arata impecabil si nimeni nu isi va da seama ca le-ati achizitionat cu mult timp in urma de la magazinul de jante AutoChrome.ro. Depozitarea in conditii optime este cea mai eficienta metoda de intretinere a unor jante aliaj, necesitand 0% costuri. Pentru o protectie aditionala, puteti depozita jantele aliaj in huse speciale.

Cautati solutii pentru intretinerea exemplara a jantelor aliaj? Preocupati-va de depozitarea jantelor in conditii optime la iesirea din sezon si apelati la serviciile specialistilor pentru vopsirea si ceruirea acestora. Un set de jante aliaj achizitionat din magazinul online AutoChrome.ro ofera garantia durabilitatii, insa si dumneavoastra puteti contribui la maximizarea duratei lor de viata prin acesti 3 pasi simpli!

About The Author