Tot ce trebuie sa stiti despre plita incorporabila cu inductie

Probabil ai auzit de o plita electrica sau cu gaz, dar plitele cu inductie sunt destul de noi. Acestea se aseamana cu noile plite electrice, dar functioneaza intr-un mod complet diferit. In timp ce functioneaza electric, mecanismele si caracteristicile de incalzire sunt complet diferite. In acest articol, vom aprofunda avantajele, va vom informa ce este diferit si de ce atat de multi bucatari aleg sa le foloseasca in detrimentul altor modele.

Pe scurt, plitele cu inductie functioneaza prin tragerea vasului de gatit pe sursa de incalzire, in loc ca plita sa ofere sursa de incalzire. Pe o plita electrica, componenta electronica de incalzire transmite caldura prin suprafata placii de gatit, iar vasul este apoi incalzit. Pe o suprafata de gatit de gaz, flacara determina ca vasul de gatit sa atinga temperatura setata. Cu toate acestea, plitele cu inductie nu utilizeaza conductivitatea termica; in schimb, utilizeaza un proces numit inductie magnetica.

Aceasta inductie magnetica este creata prin plasarea unui fir de cupru sub vasul de gatit, care permite unui curent sa curga prin el. Acest lucru provoaca ceva numit flux magnetic. Fluxul magnetic trateaza vasul de gatit ca un magnet si il foloseste ca nucleu magnetic. Aceasta redirectioneaza curentii catre vasul de gatit si il incalzeste.

Pentru ca acest proces sa functioneze, vasul de gatit trebuie sa contina sau sa fie complet alcatuit din material feromagnetic. Exemple de astfel de vase de gatit sunt fonta si otelul inoxidabil. Daca plasati un vas de gatit care este facut dintr-un alt material, cum ar fi sticla, aluminiu sau cupru, acesta va mentine cald. Nu-l va incalzi pana la fierbere.

Ce aduc nou plitele incorporabile cu inductie?

Una dintre cele mai mari avantaje ale unei plite de inductie este un risc mai scazut de incendiu. Chiar daca asezati ziare pe suprafata si plasati un vas peste partea superioara, caldura va incalzi doar interiorul, iar hartia va ramane neatinsa. Aceasta inseamna ca obiectele care au ramas accidental pe suprafata, cum ar fi manusile de gatit si ustensile nu se vor aprinde. Acest lucru este bun pentru persoanele care gatesc mult si pentru familiile care au multi copii.

Un alt beneficiu al utilizarii unei plite cu inductie de pe plitaincorporabila.ro este ca acesta nu se va supraincalzi. Caldura ajunge in mod natural la punctul de incalzire al vasului in sine, astfel incat aceasta nu va supraincalzi niciodata si nu va provoca arderea. Arderea are loc atunci cand vasul de gatit a fost incalzit dincolo de ceea ce este necesar. Pentru persoanele care se afla intr-un scaun cu rotile, plitele cu inductie sunt perfecte. Pot sa le instaleze la aproape orice inaltime si sa poata ajunge usor la ele.

Cel mai mare dezavantaj este ca trebuie sa utilizati recipiente de gatit compatibile, in caz contrar, plita nu le va incalzi. Aceasta este o veste proasta pentru bucatarii care au nevoie de mai multe recipiente de gatit. In prezent, puteti folosi numai vase din sticla.  In plus, plitele cu inductie nu sunt la fel de silentioase ca plitele electrice. Acest lucru se datoreaza faptului ca plitele cu inductie genereaza curent, ceea ce ar putea cauza un pic de zgomot.

Deci, daca aveti nevoie sa gatiti la temperaturi precise si aveti in debara vase de gatit feromagnetice, o plita cu inductie poate fi perfecta pentru dumneavoastra!

About The Author