Cum cureti o statie de calcat

Calcatul rufelor poate fi o activitate destul de neplacuta, mai ales cand statia de calcat pulverizeaza apa murdara. Pentru a evita aceste situatii nu trebuie sa faceti eforturi majore. Procesul de curatare al unei statii de calcat este destul de facil si va poate ajuta sa mentineti statia intr-o stare de functionare foarte buna.

Statia de calcat este un produs superior unui fier de calcat obisnuit, care eficientizeaza foarte mult procesul de calcare a hainelor. O statie de calcat este practic un fier de calcat care este cuplat la un generator extern de abur. Acesta ofera numeroase satisfactii, printre care se numara un flux mai mare de abur care permite inlaturarea pana si a celor mai dificile cute.

Unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste procesul de intretinere este legat de alimentarea cu apa. Pentru a nu provoca nereguli la modul in care statia functioneaza este important sa folositi intotdeauna apa imbuteliata, chiar daca statia dispune de un sistem de filtrare foarte bun. Mineralele din apa de la robinetul de bucatarie pot coroda rezervorul de apa al fierului si pot infunda orificiile. In felul asta, riscati ca statia de calcat sa pulverizeze apa ruginita peste hainele curate.

Rezervorul statiei de calcat trebuie sa fie umplut atunci cand fierul este complet racit si inainte de a fi conectat. Dupa procesul de calcare, statia trebuie racita, iar rezervorul trebuie golit. Inainte de a depozita statia de calcat este important sa o stergeti cu un material curat, astfel incat sa evitati zgarierea fierului.

Daca va confruntati cu o problema a statiei de calcat, fie ca nu mai functioneaza corespunzator, fie ca lasa diferite urme pe haine, atunci acesta are nevoie de o curatare corespunzatoare. Dizolvarea blocajelor este un pas extrem de important care prelungeste durata de viata a statiei de calcat. Un proces de curatare efectuat la un anumit interval de timp va permite sa mentineti statia de calcat la capacitate maxima.

About The Author