Etapele procesului de termografiere in infrarosu

De ani de zile termografia este utilizata pentru a analiza si a monitoriza regimurile termice ale instalatiilor electrice si reprezinta un proces inovator extrem de sigur si de eficient. Acest proces permite vizualizarea modului in care temperatura este distribuita la nivelul oricarui corp si masurarea acesteia. Tehnica are la baza radiatia infrarosie care nu poate fi perceputa cu ochiul liber si asigura buna functionare dar si mentenanta in timp a instalatiilor electrice.

Prin intermediul termografiei in infrarosu puteti controla instalatia electrica si puteti identifica diferitele nereguli aparute ca urmare a unor circulatii anormale de puteri, suprasolicitari, dezechilibre sau alte incidente. Intregul proces de termografiere in infrarosu urmareste mai multe etape si este realizat de catre profesionisti cu ajutorul unor camere de scanare care au rolul de a identifica zonele cu probleme ale instalatiei electrice. Cel mai mare avantaj pe care il presupune acest sistem este posibilitatea de a realiza termografierea fara nevoia de a avea contact direct cu instalatia. Tehnica se poate aplica de la distante semnificative, eliminand orice pericol. Mai mult, intregul proces poate avea loc fara a intrerupe sistemul.

Specialistii analizeaza situatia, identifica metodele de interventie potrivite si intervin cu ajutorul unor echipamente corespunzatoare. Imaginea termica este vizualizata intr-un domeniu de infrarosu care presupune acuratete si siguranta sporita.

Termografierea in infrarosu este o metoda care ofera rezultate spectaculoase privind functionarea instalatiilor electrice. Sigura si extrem de eficienta aceasta metoda trebuie realizata la un anumit interval de timp pentru a evita orice problema care poate intrerupe buna functionare a instalatiilor electrice. Metoda identifica acele puncte „fierbinti” prezente la instalatie si va ajuta sa evitati orice problema pe viitor. Portiunile cu probleme pot cauza probleme serioase, asa ca este absolut necesar sa nu neglijati procesul de termografiere. In scurt timp si cu minim de efort, specialistii pot indeparta orice pericol. Termografierea nu este o metoda care sa puna in pericol sanatatea si reprezinta una dintre cele mai sigure metode folosite pentru a identifica distributia temperaturii la nivelul instalatiei electrice. In aceeasi nota cu tehnica prin care se efectueaza verificarile PRAM, procesul este complet non-distructiv si nu afecteaza sub nicio forma materialul din care este construit sistemul instalatiei.

Incidentele la instalatia electrica pot provoca daune considerabile, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si la nivelul bugetului. Termografierea in infrarorsu va permite sa inspectati orice neregula si sa evitati eventualele erori. In felul acesta veti reusi sa va bucurati de rezultate foarte bune ale sistemului, dar si sa economisiti sume importante de bani. Economia la energia electrica, cheltuielile privind reparatiile, primele de asigurare, toate vor fi reduse. Daca efectuati o verificare periodica, puteti salva timp, bani si energie si va puteti bucura de un sistem care sa functioneze perfect si sa aiba o durata de viata indelungata.

In cazurile mai nefericite, cand problemele s-au instalat deja, timpul este cel mai mare inamic. Termografia este o metoda de diagnoza superioara care va poate ajuta sa evitati situatiile nefericite si sa asigurati mentenanta instalatiilor electrice. Daca va doriti sa aveti parte de un sistem performant, care sa functioneze la parametrii normali, este cazul sa apelati periodic la o echipa de specialisti care va poate rezolva orice problema in timp record, cu maxima eficienta si responsabilitate.

About The Author