Repararea si intretinerea masinilor de tuns iarba comerciale

Cu siguranta vrei ca masina de tuns iarba sau tractorul de tuns gazon sa functioneze la capacitate maxima pe parcursul intregului sezon. La fel ca orice alta masinarie care are zeci sau sute de parti mobile aflate intr-o continua miscare.

Optiunile, cand vine vorba de repararea sau mentenanta masinilor de tuns iarba, sunt destul de limitate. Recomandat ar fi sa te indrepti spre un dealer local autorizat care se ocupa cu repararea acestor masinarii pentru tuns iarba si gazon. Uneori poate fi vorba de o procedura foarte banala, pe care ai fi putut s-o faci si tu, alteori vor exista probleme mai complicate. Bine ar fi ca macar sa poti sa identifici problema si sa-ti dai seama daca ai sau nu capabilitatea de a o solutiona individual.

Audit al masinii de tuns iarba

Manualul de instructiuni al masinariei este de departe cel mai util aliat pentru ulterioarele probleme aparute.  Nu incerca niciodata sa repari masina de tuns iarba atunci cand lamele sunt in miscare, nici macar cand motorul este pornit. Lasa intreaga procedura pe seama unui profesionist ori de cate ori nu te simti in masura sa o repari.

Probleme cu pornirea motorului din cauza combustibilului

Daca masina de tuns iarba nu doreste sa porneasca, sau porneste, dar foarte greu, dand semne de lipsa de putere, poate fi din cauza benzinei sau a altei sursa de energie pe care o utilizeaza. Verifica si calitatea benzinei pe care o cumperi. In prezent este comercializata benzina in amestec cu etanol. Cele mai multe motoare functioneaza optim atata timp cat procentul de etanol din benzina este de cel mult 10%.

Probleme cu pornirea motorului din cauza energiei electrice

Verifica toate sigurantele si inlocuiti-le daca ceva nu este in regula. Testeaza acumulatorul masinii de tuns iarba si verifica-i puterea. Bateria ar trebui sa poata genera o putere de minim 12 volti. Verifica daca exista fire sau orice element de legatura deteriorat, care nu permite transferul de energie corespunzator intre baterie si motor sau sursa de energie si acumulator. Sursele de curent electric pot fi si ele o problema.

About The Author