Principalele beneficii ale incalzirii in pardoseala

Daca proprietarii de case au devenit din ce in ce mai constienti de beneficiile incalzirii prin pardoseala, nu este deloc surprinzator faptul ca acesta este in prezent unul dintre cele mai rapide proiecte de imbunatatire a confortului locuintelor din Europa de sud – vest. Desi exista o cheltuiala initiala pentru instalarea incalzirii, intr-un timp surprinzator de scurt, insa, veti sesiza economii semnificative la energie, lucru care va ajuta, in timp, la amortizarea acestei investitii initiale.

Costuri reduse de intretinere

Poate unul dintre cele mai populare motive pentru care oamenii opteaza pentru incalzirea prin pardoseala este pur si simplu pentru ca foarte rar necesita vreodata o forma de intretinere odata ce a fost montata. Acesta este cazul atat pentru incalzirea prin pardoseala electrica oferita de www.totalheat.ro, cat si pentru cea cu apa, cea din urma avand nevoie de certificarea conform standardelor BS EN 1264. In plus, companiile pe profil ofera, de obicei, o garantie a lucrarii de cel putin 25 de ani.

Eficienta energetica simpla

In general, incalzirea prin pardoseala este mult mai eficienta decat radiatoarele conventionale si, prin urmare, este mai rentabila in ceea ce priveste facturile de utilitati. Cu toate acestea, este bine sa instalati sistemul de incalzire in timp ce efectuati un test de eficienta. Acest lucru va evalua eficienta globala a izolatiei asupra intregului spatiu locativ si va va asigura ca veti obtine performantele optime din incalzirea in pardoseala. Deoarece podeaua insasi este incalzita, aceasta mentine caldura mult mai buna decat radiatoarele traditionale care se racesc foarte repede atunci cand sunt oprite. Cu incalzire prin pardoseala, locuinta va fi capabila sa retina caldura mult mai bine si va necesita mai putina energie pentru a mentine temperatura optima.

Confort total

Casa se va simti mai confortabila atunci cand se incalzeste prin podea. Destul de simplu de inteles, acest lucru se datoreaza faptului ca temperatura va fi consecventa in jurul camerei. De exemplu, un colt nu va fi mai rece decat celalalt, asa cum se intampla adesea in cazul unui sistem conventional de incalzire care se bazeaza pe convectie. Deci, nu va mai exista nici o lupta pentru un loc aproape de calorifer!

Incalzirea prin pardoseala este mai igienica

Cu radiatoare si incalzirea prin convectie, podelele raman friabile si poate aparea umezeala la nivelul solului. Acesta este mediul de reproducere perfect pentru acarienii de praf. In acest sens, datorita incalzirii podelei, mediul lor va deveni prea cald si uscat pentru a trai si a se reproduce. Rezultatele trecerii la incalzirea in pardoseala pot fi uluitoare. Studiile arata ca instalarea incalzirii prin pardoseala poate reduce cantitatea de acarieni de praf cu pana la 80%! Ca rezultat, persoanele care sufera de boli respiratorii cum ar fi astmul se vor simti mult mai confortabile cu acest tip de incalzire.

Poate fi folosit pe majoritatea suprafetelor de podea

Contrar opiniei populare, incalzirea prin pardoseala poate fi acum instalata indiferent de suprafata de podea, cu conditia sa alegeti sistemul corect. Multe persoane considera ca incalzirea in pardoseala se bazeaza pe o suprafata solida, cum ar fi piatra. Cu toate acestea, acest lucru nu este neaparat adevarat si, de fapt, un astfel de sistem de incalzire poate functiona acum sub o suprafata suficient de aproape de orice tip de podea – vinil, lemn, covor, laminat etc.

Nu in ultimul rand, incalzirea in pardoseala va ofera flexibilitate la temperatura camerei si va ofera oportunitatea de a va bucura de confort chiar si in spatiile deschise, dupa cum spune si Buhnici pe blogul sau. Puteti efectua modificari la nivelul designului interior ori de cate ori simtiti nevoia de un aspect fresh si actual, fara teama ca temperaturile scazute din balcon va vor afecta in timpul sezonului rece. Acum puteti sa va bucurati fara griji de fiecare colt al locuintei!

About The Author