Cum sa folosesti corespunzator un fier de calcat cu abur

Daca tocmai ai plecat in vacanta si toate acele haine pe care credeai ca le-ai lasat in siguranta in troller au iesit pline de cute, atunci e bine sa stii ca un fier de calcat fara aburi nu te va ajuta foarte mult sa le aduci la starea in care erau inainte sa fie impachetate.

Fierul de calcat cu abur poate tine piept cutelor de pe orice tip de tesatura si nu sunt cu mult mai grele decat un fier de calcat fara abur. Desi cam toate fiarele de calcat cu abur au cam acelasi principiu de functionare, e indicat sa citesti instructiunile fiecarui model, deoarce functiile si specificatiile sunt cele care fac diferenta.

Cum se foloseste fierul de calcat cu abur

  1. Mai intai de toate trebuie sa umpli rezervorul de apa asa cum indica instructiunile de utilizare ale fierului. Unele fiare de calcat au rezervorul detasabil, pe cand altele nu, ceea ce inseamna ca trebuie sa mergi cu fierul pana la chiuveta. Fierul trebuie sa fie rece si scos din priza cand faci asta. E recomandat sa nu depasesti nivelul maxim indicat de rezervor.
  2. Poti verifica eticheta hainelor pentru a determina setarile ideale pentru fierul de calcat, sau poti sa te folosesti de marcajele de pe fier si sa le adaptezi in functie de materialul din care este confectionat obiectul vestimentar. Regleaza temperatura potrivita si asteapta pana cand talpa se incalzeste. De obicei, toate modelele de fiare de calcat cu abur Philips, spre exemplu, au un bec LED care se aprinde atunci cand talpa se afla in procesul de incalzire si se opreste atunci cand s-a atins temperatura dorita.
  3. Aseaza hainele pe o masa de calcat si incepe sa misti fierul de calcat pe suprafata hainelor, asigurandu-te ca acestea sunt perfect intinse pe masa. Aburul va fi eliberat automat in timp ce calci, doar fii sigur ca tii talpa incalzita cat mai departe de pielea ta.

About The Author