Sanitka (1984)/Ambulanta

Este un serial ceh din anul 1984 avand ca si actori pe: Jaromír Hanzlík, Tomáš Juricka,Zlata Adamovská .Din cate am inteles il dadeau pe tvr 1 ,eu nu l-am prins dar mi-a placut genericul si de aceea o sa il regasiti mai jos, iar pentru nostalgi gasiti si episoadele.

“Vojta Jadera este un medic foarte bun, onest, usor taciturn, de aburul de tristete , durere si boala care-l inconjoara. El nu pare a fi dintre alesi, dintre invingatori, dintre cei carora ” le iese totul”, nu are vila personala, nici masina la scara si nu odata isi da solda de medic bolnavului sarac pentru medicamente.

Desi bun practician, paraseste clinica in care i se puneau bete-n roate, dar mai ales fiindca nu stia sa flateze, sa linguseasca, sa se vare pe sub pielea sefului, sa ” se descurce “.

El pleaca la ” Salvare” care este subiectul serialului ” Sanitka / Ambulanta “, cunoscut/rulat la TvR, sub numele ” Draga doctore “, un film – portret in care el si alti medici duc lupta dintre viata si moarte ” la vedere “, profesionist, cu mare dragoste de oameni.

Doctorul Jandera , cu devotamentul sau, cu viata lui intima si publica…medici, cadre medicale, fiecare cu viata lui, cu doza lui de scepticism sau cu forma sa de devotament, …pacienti – fiecare cu situatia lui, evident complicata, cu lupta lui, cu viata, cu moartea, toate impletite cu pricepere episod de episod.”

About The Author