De ce …

Zilele acestea am tot evitat sa scriu despre moartea lui Adrian Paunescu si tocmai azi mi-am facut curaj datorita unei intrebari care mi-a venit in minte ” De ce?”. De ce nu mi-am facut curaj pana acum pentru ca  nu imi place sa fiu la moda, imi place sa fiu unica. M-am tot lovit de acest subiect pe aici pe acolo incat am zis si cu un anunt in plus tot moarte ramane asa ca m-am detasat de subiect . Nu o sa imi scriu parerea despre moartea lui Adrian Paunescu ci despre moartea valorilor in general.

Intrebarea De ce? se plimba la mine in minte la fiecare intamplare nefericita care este promovata cu atata “suferinta” de catre diferiti oameni ai televiziunii,presei,internetului. Toti fac o mare valva si isi exprima regretele si condoleantele pentru fiecare intamplare tragica dar niciodata nu isi pun intrebarea de cand persoana respectiva nu a mai dat pe la mine in emisiune sau de cand nu am mai scris despre realizarile acelui om. Si acum vine intrebarea mea DE CE? Acei oameni merita promovati nu mai cand mor, la moarte le creste valoarea mai mult sau care este acel motiv pentru care nu sunt scosi in fata? Asa se intampla si cu tinerele sperante  sunt tinute acolo in spate pana isi pierd valoarea sau pleaca in strainatate pentru o viata mai buna. Cateva televiziuni au redifuzat  zilele trecute emisiuni in memoria lui Adrian Paunescu unele mai vechi decat altele, poate unele au fost noi dar majoritatea sunt de vreo 2-3 ani. Asa se intampla mereu cand cineva paraseste aceasta lume ei dau emisiuni vechi sau momente vechi din viata artistului respectiv pentru ca nu au fost in stare pe perioada vietii lui sa inregistreze cate o emisiune noua sau un moment nou. De ce nu stim sa iubim lumea cat este in viata si  ne place sa o iubim moarta? De ce nu o respectam de ajuns ? De ce nu o promovam cand trebuie? DE CE…? Caut raspunsul in fiecare moment cand lumea mi se pare nedrepta fata de valori si niciodata nu il gasesc simplu ,uneori il gasesc complex si greu de formulat iar alteori nu il gasesc deloc. Voi puteti sa raspundeti la intrebarea DE CE…?

Pierdem din ce in ce mai multi oameni de calitate si nu aducem nimic nou pentru ai “inlocui” , o sa ramanem un popor plin de pitipoance si pitiponci, cocalari si cartonati, manele si tigani. Ce popor am fost si ce popor ajungem, vino mama sa ne vezi cum ajungem analfabeti!

Nu imi plac poeziile in general dar acest lucru  nu m-a impiedicat sa vad calitatea anumitor scriitori si sa imi para rau ca se mai stinge inca o valoare.Acest post nu e dedicat mortii sau poeziilor lui Adrian Paunescu , este scris pentru a ne pune pe ganduri.

About The Author