Aur alb, galben sau roz pentru inelul de logodna?

In forma sa cea mai pura, aurul are o culoare galbena distinctiva. Cu toate acestea, este prea moale pentru a fi folosit in bijuterii si inele de logodna. De aceea, el este aproape intotdeauna combinat cu alte metale pentru a crea aliaje. In functie de metalele adaugate, aurul poate avea o nuanta diferita. Cele mai populare culori de aur din inelele de logodna sunt galben, alb si roz, dar aliajele de aur pot aparea si in alte culori, cum ar fi bronzul, rosul sau aramiul.
Deci, care sunt diferentele cheie dintre aurul galben, alb si roz?

Cea mai importanta diferenta este culoarea.

Aurul galben, alb si roz au o valoare monetara similara daca sunt definite de acelasi procent de aur pur. Alegerea culorii este pur si simplu o chestiune de stil si gust, care variaza odata cu vremurile si de la om la om. De aceea, ar trebui sa alegeti culoarea pe care o iubiti cel mai mult.

Cu toate acestea, in unele cazuri, poate doriti sa potriviti culoarea aurului cu cea a diamantului. Acest lucru se intampla in cazul inelelor de logodna, in cadrul carora imbinarile de nuante trebuie sa fie perfecte. In fond, inelul de logodna este a doua cea mai importanta bijuterie din viata unei femei, alaturi de clasica verigheta.

Puritatea aurului pe care il cumperi (nu culoarea sa) ii afecteaza valoarea.

Diferentele de valoare, in general, corespund cu procentul de aur pur din inelele de logodna. Acest lucru este frecvent masurat in „karat”. Aurul de 24 de karate este 100% pur. Aurul de 18 karate este pur 75%, in timp ce aurul de 14 karate are o puritate de 58,3%. Aceste rapoarte sunt ideale pentru inele de logodna si cel mai frecvent utilizate.

Culoarea finala a aurului este determinata de metalele combinate cu aurul pentru a forma un aliaj si raportul dintre acele metale. Metalele obisnuite amestecate cu aur includ cuprul, argintul, paladiul si zincul. Poate fi aplicata si o „placare” de metal pentru a spori culoarea.

Nu puteti alege o singura culoare?

De asemenea, inelele de logodna pot fi realizate combinand doua sau trei culori de aur diferite.Nu va limitati la o singura culoare cand va cumparati inelul de logodna. Mai degraba, puteti combina doua sau trei culori diferite de aur.

Aur alb

Aurul alb este de obicei rezultatul unei combinatii de aur cu paladiu si argint. Proprietatile sale pot varia in mod dramatic, in functie de metalele si proportiile utilizate in amestec. Acest lucru se face in mod deliberat in scopuri diferite. Daca amestecati aurul cu un metal moale, cum ar fi paladiul, atunci acesta devine aliajul perfect pentru a incorpora o piatra pretioasa.

Produsul finit, totusi, tinde sa aiba o nuanta usor galbuie. De aceea, majoritatea colectiilor cu inele de calitate de la Glamira.ro sunt placate cu rodiu. Rodiul este de fapt metalul care da culoarea aurului alb. Nu numai ca acest metal face ca aurul alb sa fie mai durabil, dar ii ofera si un strat suplimentar de protectie.

Desi aurul alb arata minunat atunci cand este nou, placajul cu rodiu se indeparteaza de-a lungul timpului. Apoi, stratul inferior galbui de aur alb devine vizibil. Aveti posibilitatea ca inelul dumneavoastra sa fie replacat cu rodiu, dar acest lucru poate impune costuri suplimentare.

Aur galben

Metalele cel mai frecvent adaugate pentru a crea aur galben sunt argintul, cuprul si zincul. Acest amestec unic ofera aurului galben o culoare distincta.

Aurul galben seamana cel mai mult cu aurul pur, dar este de obicei mai moale decat alte aliaje si are tendinta de a se zgaria mai usor. Poate fi lustruit periodic, dar cu fiecare polish se pierde o cantitate mica de metal.

 

Aur roz

Aurul roz este un amestec de aur pur si cupru. Aurul roz a fost initial popular in Rusia in secolul al XIX-lea si a fost denumit aur „rusesc”. Cu toate acestea, se confrunta cu o renastere in secolul XXI.

Diferenta dintre aurul rosu, trandafiriu si roz este continutul de cupru: cu cat continutul de cupru este mai mare, cu atat este mai puternic culoarea rosie.

About The Author