Importanta cosului de fum

Sistemele de incalzire au evoluat, centralele si semineele dau un randament din ce in ce mai bun, insa odata cu aceste aspecte pozitive apar si altele mai putin fericite, precum problemele legate de evacuarea gazelor de ardere. Responsabil pentru acestea din urma este cosul de fum. In cazul in care acesta nu este de calitate si nu realizeaza evacuarea in mod eficient, calitatea aerului scade si astfel pot aparea diverse probleme de sanatate.

Cos de fum din caramidaAlegerea unui cos de fum dintr-un material superior este un element vital pentru siguranta locuintei dumneavoastra, dar si pentru sanatatea membrilor care o locuiesc. Daca in trecut cosurile de fum erau realizate din materiale de zidarie, stiinta a evoluat si astazi gasim o alternativa moderna si mult mai eficienta in cosurile de fum din inox. Materialul ofera un plus de siguranta, fiind mult mai rezistent la socuri termice sau la coroziunea chimica.

Cosul de fum este cel care intampina cele mai multe probleme extreme precum variatiile de temperatura, umiditate sau, in cele mai nefericite situatii, incendii accidentale provenite de la aprinderea funinginei care se depune pe cos. In astfel de cazuri este foarte important ca materialul din care este construit cosul de fum sa reziste la temperaturi ridicate. Totodata acesta nu trebuie sa permita absorbtia vaporilor de apa care in combinatie cu alte substante chimice se depun pe peretii cosului si il erodeaza.

Un cos de o calitate superioara elimina toate aceste riscuri si asigura o buna functionare a sistemului de incalzire. La MaxStil gasiti cel mai bun cos de fum din inox potrivit pentru puterea centralei dumneavoastra. Acesta elimina in mod eficient gazul toxic din interiorul locuintei. Alegerea unui asemenea cos de fum din inox trebuie sa tina cont de caracteristicile centralei pe care o detineti: termica, pe gaze sau pe lemne.

Materialul din care este realizat este foarte rezistent la temperaturi extreme, coroziune, umiditate, fiind ideal pentru orice sistem de incalzire. Cosul de fum din inox reprezinta garantia rezistentei si a durabilitatii. Acesta este foarte usor de montat si transportat iar dimenisunile sunt variabile. Mai mult, costurile de intretinere sunt foarte reduse in cazul unui asemenea cos de fum. Toate aceste caracteristici atesta calitatea si siguranta cosului de fum din inox care este cea mai eficienta solutie in ceea ce priveste eliminarea gazelor.

MaxStil va pune la dispozitie o gama variata de cosuri de fum la cele mai bune preturi, ideale pentru orice locuinta, fie ea din mediul urban sau rural. Alegerea unui cos de fum din inox iti garanteaza un confort termic ridicat. Acesta corespunde unor standarde inalte si se adapteaza in functie de combustibilul utilizat pentru incalzire.

Pentru a prelungi durata de viata a unui cos de fum este necesar sa il curatati pentru a permite evacuarea gazelor in mod eficient. Totodata veti ajuta la buna functionare a sistemului de incalzire, la scaderea consumului de combustibil si la o mai buna incalzire a locuintei.

Procesul de alegere al unui cos de fum nu este ceva foarte complicat, insa trebuie sa fiti atenti la cateva detalii ce au legatura cu cerintele sistemului de incalzire pe care il folositi. Daca vi se pare dificil, puteti apela oricand la specialistii MaxStil care va vor ajuta sa luati cea mai buna decizie.

About The Author