Cum aleg un laptop bun specific nevoilor mele?

Avand in vedere ritmul alert cu care evolueaza tehnologia, in ziua de azi este aprope imposibil sa nu ai la indemana un latop, pc, tablet sau smartphone.

Era internetului face ca un astfel de aparat sa fie indispensabil. Dupa multe oscilatii intre a-mi cumpara un PC, cu gandul ca va rezista mai mult si un laptop, am ales in cele din urma sa merg pe varianta laptop-ului. De ce? Pentru ca aveam nevoie sa-l iau cum mine pe unde plecam, iar un PC stim cu totii ca este dificil de transportat.

Asa ca am pornit in cautare pe internet dupa un laptop bun, asa am dat peste cei de la Celmaibunlaptop.ro care m-au ajutat sa-mi schimb parerea despre caracteristicile pe care ar trebui sa le aiba un laptop, asa ca am ajuns sa aleg cel mai bun laptop in functie de nevoile mele.

Sa o luam cu inceputul, greutatea este importanta, fiind la facultatea mai tot timpul il car dupa mine, asa ca am optat pentru unul slim, usor de transportat si care sa nu imi ingreuneze fiecare zi in care il iau cu mine.

Bateria, avand in vedere faptul ca nu exista foarte multe surse apropiate de alimentare, aveam nevoie de o baterie care sa aiba o autonomie de pana la 5 ore cel putin. Imi place sistemul Microsoft, nu sunt foarte familiarizat cu OS X.

Porturile si conectivitatea au un rol important atunci cand esti amator de seriale si iti doresti sa conectezi laptop-ul la TV. M-a interesat in principal procesorul, rezolutia si in ultimul rand memoria RAM. Ecranul laptop-ului este foarte important, trebuie sa fie suficient de mare si mai ales sa aiba tehnologia Full HD, iti ofera o alta calitate a imaginii in comparatie cu vechile tehnologii.

Exista si aceste tipuri de slim-uri care au niste ecrane destul de inguste, iar la folosirea anumitor programe nu te avantajeaza foarte mult. Nu recomand in mod deosebit laptopurile cu ecran tactil, insa te scutesc de folosirea mouse-ului.

Preturile variaza, exista laptop bun la pret mic atunci cand vine sezonul reducerilor, dar si laptop-uri care de cele mai multe ori sunt supraestimate, de aceea este foarte bine sa cercetezi piata inainte de a achizitiona un astfel de aparat.

Atunci cand alegi un laptop bun care sa-ti satisfaca cerintele trebuie sa tii cont pentru ce il vei folosi cel mai des, in cazul meu nu era pentru gaming ci pentru strictul necesar, poate cu ceva facilitati incluse, insa un laptop bun consider ca trebuie sa corespunda nevoilor fiecarui consumator.

About The Author