Vatra Dornei am zis? Primele 2 zile.

Desi planul era facut pentru Vatra Dornei, lipsa zapezii ne-a indreptat din nou catre Straja. Si ghici ce? Nu ne-a parut deloc rau. La 12 noaptea ne-am hotarat sa abandonam destinatia VD si sa ne intreptam spre Straja unde era ceva mai multa zapada, dar nu aveam nimic rezervat. Am umplut masinile cu oameni, bagaje si buna-dispozitie si pe la 2 am reusit sa iesim din Bucuresti pe directia Straja via Craiova (pe Dealul negru sunt gropi). Nici n-am iesit bine din Bucuresti ca s-a ajezat o ceatza deasa de nu vedeai la 50 de metri. La inceput a fost fun dar apoi a devenit enervant pentru ca nu puteam merge mai repede de 60-80 km/h. Entuziasmul plecarii a facut insa ca ceatza sa para un fleac.

La vreo 15 km de Alexandria s-a intamplat! A fost ciudat si neasteptat si aproape ca ne-a stricat planurile. Nimeni nu a inteles de ce tocmai noua ni s-a intamplat, dar uneori nu te poti opune destinului. Planetele s-au aliniat, zeii au vorbit si ambreiajul lui Hara a cedat. Ulterior am aflat ca surubul care tinea cablul de ambreiaj s-a slabit si astfel s-a desprins. Deci puteti sa va cumparati cu incredere masina dacia logan, nu te lasa la greu!!! Au dat bajetzii o fuga si au cumparat shufa si fordutza ca o eroina ce este l-a tractat pe loganul cel buclucas pana in Alexandria unde era o reprezentantza Dacia. Baietzii cei doi, Hara si Prăz au ramas acolo asteptand ora 8 cand mecanicii vin la munca iar noi am plecat mai departe.

Am facut cumparaturile din Tg. Jiu, in Kaufland, unde am jucat leapsa. Da da, leapsa in kaufland, 10 oameni, nu-ti vine sa crezi nu? Ei bine se poate! Pe la 2 am ajuns sus la Straja, dupa o urcare destul de tricky pe zapada, si pentru ca eram dincolo de limitele extenuarii, am tras un pui de somn. Pe la 4 au ajuns si baietzii intarziati si gasca s-a reintregit. O parte din noi am fost sa incercam partiile. Zapada, desi relativ fleoscaita, aluneca foarte bine. Pentru ca ploua si ne-am udat destul de repede, n-am dat decat vreo 4 ture si am intrat inapoi la caldurica.  Seara am jucat boltz pe shoturi de vodca si vin, iar eu Aditzu, am avut cea mai mare concentratie de alcool in sange de pana acum. M-am retras repede la somn ca sa nu fac vreo boacana si am scapat cu bine. Restul au stat la hahaiala pana pe la 4 dimineatza.

In acea noapte a nins astfel ca a doua zi am avut zapada din belsug. Drept urmare, toata ziua am schiat in lung si-n lat, pana la epuizare. Mi-e greu sa-ti relatez in cuvinte cum a fost pentru ca trebuie sa experimentezi pe pielea ta ca sa intelegi. Fiind gasca mare (8 schiori) a fost mult mai fun decat in mod normal. Din nefericire, din cauza temperaturii si a ninsorii de pe timpul noptii, urcatul pe teleschi cu placa era foaaarte dificil. Ioa, care este initiata in tainele snowboardingului, a renuntat la acesta in favoarea schiurilor. Fata desteapta, nu ca mine, care am schimbat schiurile cu placa, gandindu-ma ca pe schiuri deja stiu sa merg binisor, asa ca ce-ar fi sa mai invatz si pe placa. Dupa 4 incercari nereusite de a urca cu teleschiul, am renuntzat si am revenit la schiuri. Si bine am facut, pentru ca a treia zi avea sa ne ofere o surpriza foaaarte placuta. Seara am facut gratar, am iesit la o gura de aer pe la 12-1 noaptea apoi lucrurile au degenerat in saniush extrem! (extrem de funny adica). Am facut filmuletze deci o sa vezi exact la ce ma refer.

 

About The Author