Motocultor sau motosapa?

Te-ai hotarat ca ai nevoie de un astfel de produs, insa nu te-ai hotarat inca daca sa optezi pentru un motocultor sau pentru o motosapa? Pentru a lua cea mai buna decizie de achizitie, trebuie sa stii mai intai care este diferenta dintre o motosapa si un motocultor.

 

Motosapa – este un utilaj agricol, care se foloseste pentru a sapa solul. Este ideala pentru gradinarit si vine la pachet cu o serie de accesorii, pe care le poti atasa, astfel incat sa practici mai multe tipuri de activitati. Este o alegere potrivita pentru agricultorii pasionati de acest domeniu, care vor sa cultive legume sau care vor doar sa se ocupe de gradinarit. Este antrenata mecanic si este pusa in functiune de un motor, cu putere ce variaza intre 1 si 9 CP. Este actionata manual si are in dotare o serie de freze, care se ocupa cu maruntirea pamantului.

 

Motocultor – este un utilaj ceva mai complex decat o motosapa si poate fi echipat cu plug, remorca, semanatoare si alte accesorii de acest fel. Este actionat de un motor, care functioneaza cu benzina sau motorina. Are cutie de viteze si ambreiajul functioneaza pe discuri cu frictiune/ centrifuga sau hidraulic. Are in componenta o serie de freze, care au capacitatea de a marunti pamantul. Poate lucra o latime care variaza intre 50 si 135 cm. Cei care vor sa achizitioneze motocultoare profesionale la oferta, trebuie sa detina un spatiu destul de mare, pentru ca, in caz contrar, un astfel de utilaj, nu ar reusi sa faca fata.

 

Care este diferenta dintre un motocultor si o motosapa?

 Motocultorul este un utilaj mult mai performant, care, in general, se foloseste pentru suprafete mult mai mari si are intrebuintari avansate. Priza de putere a motocultorului este mult mai mare, astfel ca permite atasarea unor accesorii mai mari si mai performante. Cei care achizitioneaza acest utilaj, nu mai sunt nevoiti astfel sa cumpere si plug, semanatoare sau sapa.

 Mai mult de atat, utilajul are un sistem de functionare foarte simplu; el marunteste solul patrunzand in totalitate in interiorul lui, dintr-o singura trecere. Astfel utilizatorul nu e nevoit sa revina asupra aceleiasi bucati de pamant de mai multe ori.

 Niveleaza foarte bine solul si are capacitatea de a eliminta toate pietrele si nisipul de la suprafata pamantului. Este foarte usor si confortabil de utilizat, iar vibratiile sunt reduse.

 In prezent, pe piata din Romania, oferta de motocultoare este foarte diversificata, astfel ca exista sute sau chiar mii de produse, care satisfac necesitati multiple. Aceste masinarii complexe vin in ajutorul agricultorilor prin facilitarea procesului de pregatire a solului pentru cultivare.

About The Author