Criterii de selectie a celui mai bun antivirus

Alegerea celui mai bun antivirus a devenit o sarcina destul de dificila, mai ales in contextul lansarii unui numar impresionant de astfel de produse. Multitudinea de companii care comercializeaza sisteme antivirus a reusit sa copleseasca utilizatorul si sa ii ingreuneze procesul de selectie si de achizitie.

De aceea, inainte de a cumpara un antivirus licentiat, trebuie sa ne bazam pe cateva criterii, care ne vor ajuta sa luam cea mai buna decizie:

 Furnizare – atunci cand te hotarasti sa achizitionezi un antivirus bun, vei beneficia de firewall si de solutii anti-spyware. De asemenea, vei putea profita si de toate functiile suplimentare, prin intermediul acestei interfete. Daca alegi sa cumperi produsul, vei beneficia de componente multiple si ai parte de protectie. Singurul dezavantaj este acela ca va trebuie sa innoiesti licenta in fiecare an, pentru a te putea bucura in continuare de aceste functii.

Numarul utilizatorilor – protectia nu este necesara numai pe laptop sau pe calculator. Este ideal ca toate dispozitivele tale sa fie protejata de un antivirus bun cu licenta. Astfel, trebuie sa alegi un sistem cu mai multi utilizatori. Daca ai un singur dispozitiv de pe care accesezi mediul online, atunci nu este nicio problema daca achizitionezi o aplicatie single user. In cazul in care foloseste mai multe dispozitive, pentru a accesa internetul, atunci vei opta pentru varianta multiple user.

Functii – este recomandat ca sistemul sa poata fi instalat foarte usor si sa aiba o strategie de updatare, care sa iti permita sa il pastrezi actualizat, de fiecare data cand apar schimbari de tot felul. Este ideal sa ai posibilitatea de a regla nivelul de firewall. O alta functie extrem de apreciata este capacitatea acestui sistem de a detecta virusul si de a-l izola, fara sa afecteze celelalte functii din sistem. Printre celelalte  functii apreciate se numara si optiunea anti-spam, pentru mail, dar si cea filtru pentru copii, care le permite acestora accesul doar la anumite site-uri. In felul acesta, te poti asigura de faptul ca cel mic nu va accesa domenii care nu sunt recomandate varstei lui.

 Marca – pe piata exista cateva marci cunoscute si mportante din acest domeniu. Sunt cele mai bune si cele mai utilizate, astfel ca tendinta ta va fi aceea de a opta pentru astfel de produse. Asta nu inseamna ca celelalte marci nu sunt bune, astfel ca trebuie sa tii cont mai intai de criteriile enumerate mai sus.

Procesul de selectie a unui antivirus cu licenta nu este astfel unul complicat. Daca tii cont de criteriile pe care le-am stabilit anterior, vei reusi sa faci cea mai buna alegere pentru dispozitivul tau.

About The Author