Cum alegem culorile pentru trusa de machiaj?

Ne place sa fim tot timpul aranjate si machiate. Adoram produsele de machiaj, insa stim noi oare care sunt culorile care ni se potrivesc? Obisnuim sa optam pentru o anumita culoare?Nu ti s-a parut niciodata ca ai tendinta de a te indrepta catre o anumita zona coloristica?

Ei bine, fie ca ne dam seama, fie ca nu, intotdeauna avem tendinta sa optam pentru o anumita categorie de culori, insa trebuie sa stim care sunt acele culori care ni se potrivesc.

Culoarea, chiar daca este vorba despre machiaj, chiar daca este vorba despre imbracaminte poate fi de doua tipuri: calda sau rece. Cea calda se apropie foarte mult de acordurile de galben, iar cea rece se identifica mult mai bine cu albastrul.

Atunci cand alegem o culoare pentru machiajul ochilor, trebuie sa fim atente ca aceasta sa fie in concordanta cu tinuta noastra. Nu putem sa optam pentru culori total diferite pentru haine si pentru machiajul ochilor, pentru ca ne va contura un aspect foarte ieftin.

Daca vrei sa iti pui in evidenta ochii, vei alege trusa de la brandul Mac, care contine nuante impunatoare, ce te vor ajuta sa te faci remarcata la orice petrecere. Culorile pentru care optezi trebuie sa fie in contrast cu nuanta tenului tau, astfel incat sa iti scoata in evidenta trasaturile naturale.

Ce farduri alegem in functie de tinuta?

Pentru haine in culori neutre – daca porti o rochie neagra sau alba, poti folosi un machiaj care sa contina o culoare dominanta. Rolul acesteia va fi acela de a contrabalansa culoarea tinutei.

 trusa machiaj cu 88 de culori vibrantePentru tinute pastelate – in acest caz, nuantele nu se schimba foarte mult, pentru ca poti opta pentru culori asemanatoare, usor mai inchise decat cea a tinutei, astfel incat sa ofere un plus de stralucire.

Pentru outfit-uri in nuante inchise – daca vom opta pentru tonuri mai inchise la haine, atunci vom realiza contrabalansul cu ajutorul unor farduri in culori mai deschise sau chiar mate. Acest lucru va echilibra cromatica si ne va oferi un aspect foarte elegant si rafinat.

Pentru haine in tonuri intense – vorbim aici in special de cele pe care le purtam la evenimentele speciale. Acestea se desfasoara de cele mai multe ori pe timpul serii, atunci cand lumina nu este atat de puternica, astfel ca machiajul trebuie sa iasa in evidenta. Atentie, nu sa fie strident, ci doar sa iti accentueze trasaturile naturale. De aceea, specialistii recomanda sa ne concentram pe o anumita componenta si sa o scoatem in evidenta, fara a exagera. Daca alegi sa accentuezi ochii, vei alege trusa de machiaj cu 88 de culori, care te va ajuta sa iti alcatuiesti cel mai potrivit machiaj.

Daca esti constienta de trasaturile tale naturale, atunci probabil stii ce culori iti vin bine si vei opta pentru articole vestimentare in ton. Astfel, va trebui sa incepi sa iti stabilesti si preferintele in materie de culori pentru farduri si sa vezi ce ti se potriveste, astfel incat sa realizezi numai machiaje de succes.

About The Author